Видове електронни винетки – коя е подходяща за нас

от Dimitur Georgiev на 01.08.2019

Електронни винетки и тол система

Все по-популярните днес електрони винетки са считани за удобен начин за заплащане на възможността да се използва републиканската пътна мрежа или поне част от нея, защото парите се искат единствено от хората, които използват автомобилите си извън града. Тези, които не пътуват, съответно не плащат. По този начин пътищата се поддържат единствено от хората, които ги натоварват най-много.

Какви видове съществуват

Закупувайки своята електронна винетка, пред вас ще са налични няколко различни варианта, измежду които ще трябва да се спрете на онзи, който ви изглежда най-подходящ.

В случая няма правилен или грешен вариант, като всичко опира единствено до вашите нужди. Направете си кратка сметка за това колко пъти смятате да пътувате през годината и изчислете вариантите.

Vinetki.bg ви приканва да обмислите добре тези пътувания и преценете дали те ще са разпръснати до края на периода или ще са по-скоро концентрирани в рамките на броени месеци или седмици. Ето какви са и възможните начини за заплащане по периоди.

Дневна

Дневната винетка сама по себе си е най-скъпа от гледна точка на единичното пътуване. Въпреки това, ако смятате, че ще ви се случи да пътувате сега, а след това има вероятност да възникне такъв повод след няколко месеца, тогава този вариант е удачен за вас.

Уикенд

Зад волана сте и пътувате със семейството за почивните дни до село или до родното си градче за да се видите с роднини? Тогава най-добрият вариант е “Уикенд”. Този тип е-винетки са особено комфортни за подобен случай, защото ще ви позволят да обезпечите пътуването в двете посоки.

Седмична

Този начин за заплащане на ТОЛ таксата е много удобен ако отивате в командировка или за почивка за няколко дни. Това ще ви позволи да пътуват неколкократно извън населеното място и да ползвате  магистралната мрежа на страната по най-удобния за вас начин.

Месечна

Месечната електронна винетка е предназначена за хора, на които през близките дни и седмици ще им се налага неколкократно да пътуват извън населеното място, като това най-често става по работа. Подобна схема за плащане се числи към изгодните варианти, които са доста добри откъм цена на единичното пътуване.

Тримесечна

Ако за летния или зимния сезон очаквате да пътувате с автомобил многократно извън града, тогава можете да заложите на тримесечните винетки, които ще и позволят да ползвате неограничен брой пъти пътната мрежа на страната за този период. Това е подходящ избор за хора, които пътуват по-често в рамките на определен сезон.

Годишна

Най-евтиният вариант за единично пътуване е годишната винетка. Тя обаче не се препоръчва за хора, които пътуват еднократно, защото по този начин те ще заплатят и пътувания, които нямат намерение да осъществят в бъдещето.

А в случай, че се интересуват от новата електронна тол система, може да откриете всичко за нея в платформата на единственият лицензиран портал за тол такси и тол система за България – TollPass.bg. В сайта ще откриете допълнителна информация за покритието, транспортните средства и начина на отчитане на тол таксите, които предстои да бъдат въведени в България за бизнеса през 2020 година.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация