Всичко,което трябва да знаеш за ботокса.

от Даяна на 25.06.2013

botox-polzi-vredi

През последните години все повече жени по целия свят използват ботокса, като едно от най-добрите решения против бръчки. Преди, обаче да се подложите на подобен вид лечение, трябва да знаете за ползите и вредите му, за това колко време трае, какво точно означава.

Какво точно е ботоксът?

Ботоксът е разредена форма на ботулинов токсин и първоначално се използвал за лечение на мускулни спазми, а днес е едно от най-добрите лечения за премахване на бръчки. Ботоксът е вещество, което свива мускулите и по този начин предотвратява появата на бръчки. Ботулиновият токсин се инжектира с много тънка игла и в много малки количества в кожата или в мускулите на обработваемата площ. Инжекциите са почти безболезнени и могат да се прилагат от лекар или хирург, без анестезия. Процедурата отнема само няколко минути и не задължава пациента да носи превръзки. Средното време за възстановяване е от 24 до 48 часа.

Кога е приложимо?

Ботоксът се прилага на места като челото и очните линии, но може да се прилага и по брадичката, носа и шията. Някои хора използват този метод за намаляване на бръчките, които се образуват върху устните или около устата. Тази област е много деликатна, така че трябва да сте много внимателни, защото тези мускули са включени във функциите за говорене, ядене и пиене.

Какви са резултатите?

Най-добри резултати може да забележите от 3 до 10 ден след нанасянето му. Естетическото подобрение е видимо, защото основните мускули релаксират и досадните бръчки по лицето намаляват и изчезват напълно.

Колко време действа?

Ботоксът действа от 4-6 месеца, а след това бръчките и линиите започват да се появяват постепенно отново. През това време мускулите не са били в движение и те губят навика си. По този начин мускулът се превъзпитава и той става по-слаб. Поради тази причина е загубил навика си да образува нови бръчки. Трябва да повтаряте лечението с ботокс през определен период от време 4-6 месеца,защото ефектите му изчезват, когато лечението е спряно.

Грижи за ботокса.

Прилагането на ботокс има определени рискове, затова ви съветваме да се консултирате със специалист дерматолог или пластичен хирург,като по този начин ще сте сигурни, че сте в добри ръце. В края на краищата това е вашето лице и неправилното прилагане на ботулинов токсин може да причини трайни белези по кожата ви.

Противопоказания.

Не се препоръчва за хора с нервни разстройства, пациенти със сърдечни проблеми, бременни жени и кърмачки или пациенти с неврологични заболявания.

Странични ефекти.

След третиране с ботокс, по време на първите дни  от лечението, е препоръчително да се избягва излагането на слънце,надраскване или масажиране на инжектираната област. Страничните ефекти са минимални и краткосрочни. В 20 на 100 от случаите има отпуснати клепачи, но това трае само първите 2 седмици. Някои пациенти развиват малки натъртвания около инжектираното място.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация