Как да се погрижим за кожата, косата и ноктите си през зимата?

от Даяна на 29.10.2015

kozmetika-i-grim

За да изглежда добре всяка жена полага усилия, като поддържа кожата, косата и ноктите си според съответния сезон. Не винаги обаче решенията, които взимаме относно каква козметика да ползваме през съответния сезон е правилна. Нашето тяло, както и ние самите имаме различни нужди през различно време от годината. Затова нека се вслушаме в това, което ни подсказва и да му дадем това, което му е необходимо с правилната козметика, разбира се.

Как да се погрижим за ноктите си през настъпващия зимен сезон?

Ето няколко съвета относно това, от какво се нуждаят нашите нокти. На първо място зимата е най-студеният сезон през годината. Това разбира се, се отразява на цялото ни тяло. Ние изпитваме липса на витамини, поради не голямото разнообразие от плодове и зеленчуци, които консумираме през този сезон. В резултат на това ноктите ни могат да започнат да се делят, да се чупят или да изтъняват чувствително. За да предотвратим това трябва да стимулираме освен вътрешно организма си и външно с подходящата козметика. Използвайте заздравител за нокти или някаква лечебна терапия за нокти. Оставете за малко настрана базата и топа 2 в 1, защото този продукт не е така силно изразен в лекуването на отслабнали нокти. Моят съвет е да редувате нанасяне на продукта на чиста нокътна плочка, а след три дни повтаряне вече върху нанесения първи пласт. По този начин ще направите една по-интензивна терапия и ще подпомогнете по-бързото възстановяване на ноктите си.

Олио за коса или хидратиращ флуид?

Настъпващият сезон предполага носенето на по-плътни материи на дрехи, от които косите ни буквално настръхват. За да обуздаете наелектризираната си коса през зимата са нужни няколко хитринки. Една от тях е използването на балсам по дължините на косата на всяко измиване. Той запечатва косъма и предотвратява разпиляването на косите. Друга малка тайна при грижата за косата през зимата е използването на олио за коса, а не хидратиращ флуид. Олиото е по-тежък и зимен продукт, който придава гланц на косата Ви и я заглажда така, че да Ви спести много проблеми, причинени от вълнените зимни шалове и яки.

Край на сухата кожа през зимата!

Както вече споменахме зимата ни лишава от много необходими за тялото ни витамини. Това се отразява и на нашата кожа. Бъдете разумни и използвайте кремове за лице за суха кожа и не излизайте навън без да сте нанесли крем върху лицето си. Що се отнася до кожата на тялото, за зимата е подходящо олиото за тяло. А ако страдате от суха кожа на ръцете и стъпалата може да се погрижите за тях с кремове с по-високо процентно съдържание на глицерин. Те ще проникнат в дълбочина на засушената кожа и ще я хидратират добре.

Красиви и през зимата!

Не на последно място, не забравяйте, зимата е сезонът на по-тежките гримове и по-тежките, кашмирени и ориенталски парфюми. Съпроводени от тях, може да сте сигурни, че на всяко едно парти, ще сте най-добре изглеждащата дама, която оставя след себе си запомнящ се чар и аромат.

Всеки един сезон си има своята красота! Нека се впишем и ние с подходяща визия в него, а най-добрият начин е като го правим с правилните продукти, които ни подхождат и ни помагат в борбата със студената зима.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация