Дамските ни очила – аксесоар, задължителен за всеки стил!

от Даяна на 31.03.2016

Дамски слънчеви очила

Основен летен аксесоар без който не излизаме от дома са слънчевите очила. Факт е, че дамите са по-капризни по отношение на това какви очила ще сложат. Те трябва да са модерни, актуални за съответния сезон и не на последно място да осигурят безопасност на очите ни. Но какво трябва да знаем за дамските ни очила преди да се втурнем да купуваме най-новият излязъл на пазара модел.

Идеята да се слагат слънчеви очила датира още по времето, когато в Китай съдиите са слагали затъмнени такива за да прикрият емоциите си и да не показват лично отношение към воденият от тях процес. С развитието на новите технологии в САЩ за въздушните сили за създадени модели, специално насочени да предпазват очите на пилотите от силните слънчеви лъчи по време на полет. Особено през лятото слънцегреенето е много силно и без предпазване на очите ни има много голяма опасност да се получат изгаряния на слабо защитените зони, в случая очите ни, които са доста чувствителни. Затова и днес основното , което гледаме при избора на дамските слънчевите ни очила е дали имат достатъчно висока защита от ултравиолетовите лъчи. Тяхната роля е променят и балансират напрежението от ярката светлина и по този начин да се нормализират образите, които възприемаме.  За да сте максимално сигурни в това е желателно да бъдете наясно и кои цветове на стъклата каква защита биха могли да осигурят. Какви стъкла да не купувате – забравете виолетовите! Да, супер модерно и екстравагантно при дамските модели очила , но в никакъв случай няма да действат предпазващо за очите Ви. Те дори имат свойството да засилват ултравиолетовото лъчение и така си гарантирате увреждане на зрението.  Розови дамски очила по същият начин са аналогични на виолетовите. Като тук трябва да споменем, че има и изключение.  Зависи от степента на затъмненост на очилата и това дали са ярко или балансирано розови. Но независимо от това те също не биха били достатъчно надеждни за да защитят зрението Ви. Така, че е желателно да отпаднат като вариант за избор. Освен да ги използвате в по-мрачни дни, а не при ярко слънце и то като моден аксесоар, а не като вид защита. Жълтите са много модни, но отново не са вариант. С такива стъкла на слънчевите очила по –вероятно е да почувствате много бързо умора, отколкото да постигнете положителен резултат. За слънце не са препоръчително, но пък можете да ги използвате при по-мрачно време като розовите. Дори специалисти биха Ви казали, че можете да ги използвате при нощно шофиране, защото могат да намалят отблясъците от фаровете на отсрещно преминаващите покрай Вас автомобили.

За максимална защита цветовете, които имат добри показатели и свойства са сиви, кафяви, зелени стъкла. Те такива неутрални нюанси, които имат функцията да балансират и затъмняват образите, както и да не пропускат ултравиолетовото лъчение да попадне върху очите Ви. Като цяло те имат доста успокояващо действие върху очите ни не се усеща това натоварване, при което инстинктивно присвиваме очи.

Много е важно какви ще са дамските ни слънчеви очила и по конкретно с какъв цвят ще са стъклата за да си осигурим една добра защита.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация