Как да запазим теглото след престой в дебелариум

от Даяна на 13.11.2012

Отслабване след дебелариум

След престой в дебелариум доста хора са постигнали определени успехи и са свалили по няколко килограма. Как да се запази това постижение, без да се върнат тлъстинките обратно? Това е въпрос, който е от първостепенно значение и при груповите сеанси в дебелариума се обсъжда постоянно. Целта е хората да се научат да живеят по нов начин завинаги. Завинаги – една дума, която плаши и стресира хората, които имат нужда от отслабване.

Свалянето на килограмите в дебелариум е само първата стъпка към заветната цел – стройна фигура и по-добро здраве. След като човек се прибере вкъщи, първата му работа трябва да е правилното зареждане на хладилника с храни, които са полезни за фигурата му. След това идва ред на организацията на ежедневието по нов, рационален начин, който да води към задържане на теглото в желаните граници. Макар да звучи трудно, всъщност не е така. Основните правила се научават по време на обучителните сеанси в дебелариума, а после остава само да се следват.

В един добър дебелариум първото и най-важно нещо, на което се научават посетителите е как да балансират храненето и двигателната си активност, за да могат да губят килограми. Това е труден процес, защото човешкото тяло е така устроено, че се опитва всячески да задържа натрупаните мазнини. Дори да загуби част от тях, то при първа възможност си ги връща обратно. Затова е важно да се постоянства – един ден на кулинарни излишъци е достатъчен, за да ни върне обратно трудно свалените килограми.

Посещението в дебелариум и изпълнението на зададената програма за много хора е тежко изпитание. Все пак там те са принудени да спазват хранителен режим и да се движат усилено. След завръщане вкъщи изкушението да се нахвърлят върху забранената храна е огромно, но хората с воля и мотивация за отслабване няма да го допуснат. Тук на помощ идват познанствата, които са направили при посещението си в дебелариума. Когато човек изпитва неистово желание да яде, той просто се обажда на някой от новите си приятели и той ще го разубеди. Така дори и след посещението в дебелариум хората, които са били заедно там, продължават да си помагат.

Да знаеш, че някой мисли за теб и е готов да те изслуша и да ти помогне със съвет е безценно. Често дори роднините ни не биха направили това за нас. Затова е казано, че не можем да си изберем роднините, но приятелите си подбираме сами. Едно от нещата, които инструкторите в дебелариума разискват на груповите сеанси е точно това – как да отбягваме хората, които ни карат да пълнеем. Наред с това, те ни помагат да разпознаваме и да завързваме приятелства с тези хора, които ни действат благотворно. Това е първата от безспорните ползи от посещение в дебелариум – запознанствата с подходящите хора. Втората полза също е неоспорима – загубата на доста излишни килограми и завръщане вкъщи с ново самочувствие и приповдигнато настроение.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация