Декоративни бои за стени – лукс и естетика за всяко помещение

от Даяна на 20.01.2017

Декоративни бои за стенаДекорирането на стените е въпрос на това как виждате и приемате света около Вас и какъв е вкуса Ви. В търговската мрежа се предлагат достатъчно продукти като различни тапети, декоративни бои за стени и различни стикери, които могат да освежат интериора. От изброените най-стабилните  и здрави материали са декоративните бои. При тях дори ефекта е по-луксозен и модерен. Но на кой от вариантите да се спрете е вече въпрос на индивидуално предпочитание. Може би не знаете , но качествените декоративни бои за стени се предлагат с разнообразни съставки в зависимост от това в какво помещение ще се нанасят. Те могат да съдържат тефлонови елементи, латекс, силикон, глина и много други, които освен здравина и поносимост в помещение придават и уникална завършеност.

Специалистите в мазилките и тяхното декориране отчитат като предимство това, че боите,които са качествени не избледняват и се нанасят леко и бързо. За да бъде устойчива една боя тя трябва да има отблъскващ за праха ефект. Такива са много подходящи за обществени помещения, които се посещават от големи аудитории. Освен това те се почистват и лесно, и не изискват особена поддръжка.

Помните ли блажните бои. Те са част от видовете бои, които се срещат на пазара но те по никакъв начин не са подходящи за оцветяване на стени и тавани. Сигурно се е налагало да използвате някаква блажна боя и отблъскващата миризма е тази, която е първото, което прави неприятно впечатлени. Друг вид са така наречените декоративни бои за стени.  С тях стената не само изглежда изключително добре в естетичен план, но и има възможност да диша. За разлика от тези при блажните бои се наблюдава едно непрекъснато образуване на вода по стените, което е предпоставка за образуване на мухъл, а също така и лесното ѝ отлепване, и лющене. В това отношение проблем с декоративните естествени бои няма да имате, защото те достатъчно качествени, за да се получи подобен нежелан резултат. Една стена не само трябва да изглежда красиво, но и да осигурява здравословна среда.

В състава на декоративните бои за стени и тавани често влизат съставки, които да подобрят излъчваният ефект. Блясъка, матовите кадифени акценти, както и такива в преливащи цветове се постигат именно с такива специални добавки. Така всяко помещение може да бъде не само в различен цвят, но и в състояние да променят вида на помещението със своята естетика и стил.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация