Екзотиката – новият тренд в обзавеждането и интериорният дизайн. Изберете правилните мебели.

от Даяна на 31.07.2015

Интериор - мебели

Тази статия предназначена за хората – авантюристи, за които промяната е част от живота, а приключенията скритата съставка на живота.

Още с настъпването на ранната пролет, природата се променя драстично. Този импулс за промяна се отразява и на нас хората. Всеки търси нещо ново. Нови дрехи, нови приятели, нова любов, нови мебели, дори! Тази промяна обхваща и нашият дом… Като се започне от закупуването на нов текстил, аксесоари и други екзотично-красиви неща, до коренни промени – смяна на мебелите и пребоядисване на апартамента/къщата.

Независимо дали искате да направите промяна или искате просто да освежите обстановката тази статия е за вас! С нея ще ви насочим към промените от които се нуждаете, които са в крак с последната мода в мебелите и дизайна им.

За цветното настроение в стаята можете да използвате линии – контраст, съчетани със зигзаг лайт мотив за да се активизира усещането за жизненост и свежест в дома. Често този похват носи и допълнителен ефект… след работен ден предразполага за заслужена почивка и хората позлващи го се хвалят с по – качествено прекарване на времето в тази определена стая.

Вместо да разчитате на предмети, разчитайте на мебели! Така можем да наречем колебанието ви, дали да закупим ярки, контрастни, слънчеви и свежи предмети или такива мебели… Ние ви препоръчваме една красива и нежна нова мека мебел (дивани, канапета) като тези. Меката мебел можете да разгледате в този сайт е координирана с последните тенденции на екзотиката и модата в обзавеждането.

Освежаването на домът става лесно с внасянето на нов цвят от по – пъстрата гама. Можете да боядисате стените в красив, нов и разчупен цвят. Все пак има над 250 такива и огромен избор от палитрата… Не е необходимо да боядисвате цялата стая, това е трудоемко и времепоглъщащо… Боядисайте само една стена, но на която има силно фокусирана мебел. За предпочитане е да е мека мебел – диван, разтегателно канапе, холова гарнитура и други. Тази по – голяма мебел, като размери, ще ви придаде тежест на новата цветна стена, а стената ще фокусира мебелта още повече. В момента последния тренд е син, в цветова гама на монаковото… Той придава на самата стена дълбочина и топлина на фона на останалите. Все пак да не забравяме класиката в жанра… топлите цветове, като коралово, светло жълто, оранжево, червено, дори виолетовото и тюркоаза, които придават жизнените и естествени краски, които ви карат да се чувствате прекрасно и да мислите позитивно и напред.

Комбинацията от цветове и мебели не е излишна, а задължителна… Неутрални мебели, съчетани с ярки контрастни цветове ще вдигнат нивото на приятност и уют поне с няколко пункта. Например една обикновена мека мебел – диван, черен – кожа с плат, на една хубава коралова стена ще стои зашеметяващо!  Важно! Нека мебелите са водещите,а не цветовете! Мислете в перспектива и изберете качествен диван, и пребоядисвайте на една – две години… Не мислете обратното, то е по – скъпо и определено по – некачествения избор.

Какво е една екзотика без екзотични и красиви цветя. Често пренебрегвани, те са разковничето към екзотиката и разчупената визия… Има ли нещо по – разчупено от живото същество? Подсказваме ви, че можете да ползвате и съда в който са сложени… Керамиката е добър избор, особено ако отговаря на стила на вашият дом. Тапетите са компромисен вариант винаги  (автора не харесва тапети), а ако сте творческо настроена личност и имате талант, можете да спретнете някоя рисунка на стената с определени моливи, които в края на сезона ще можете да премахнете безопасно с вода и малко препарат. Заменете розите с кактуси, а натруфените тежки изкуствени такива – изхвърлете. Съобразете се с нуждите на растението – светлина, топлина и влажност. Няма нищо по – лошо от красив дом с увехнали от липса на поддръжка цветя.

Друга свежа и иновативна идея е да разпечатате любимите ви моменти с любимите ви хора на фото хартия и да ги поставите в рамки, съвпадащи с цветовете и орнаментите в дома ви. Така ще напълните стаята със спомени и гостите ще ви задават въпроси, което ще повдигне настроението задължително. Това е добър начин за подсилване на направените до сега промени.

Замаскирването на мебелите в по – тъмни цветки с покривало с ярко изразени шарки е добър компромисен вариант. Все пак отново в сила са законите,че цветовете не трябва да са прекалени и трябва да пасват с орнаментите и най – голямата мебел в дома ви. Често тя е диванът.

Можете да ползвате декоративни възглавнички в екзотичните цветове, заедно с покривалото за дивана или ако диванът е в приемливи цветове за сезона и без покривало може. Материята има значение, нека е мека, нека е стилна и леко лъскава. Да се забелязва, но да не е натрапчива.

Банята е идеалното място за освежаване и екзотика, все пак сте гледали рекламите в които екзотично момиче или момче се къпе под душа и цветя излизат от него с усещане за свежест.

Банята е царица на детайлите, там нищо коренно не променяйте, като обзавеждане, просто наблегнете на ценните детайли. Заложете на смяната на цветовете на малките орнаменти за да придадете хармония с направените до сега промени.

За допълнителен щрих препоръчваме боядисване на касите на вратите, което и без да е сезон или екзотичен мотива е добра идея от време на време…

Поставете спомени от плажа или от планината които сте събирали през годините. Защо да стоят в някой шкаф? Покажете ги!

Преди да завършим ще обърнем внимание и на най – малките същества вашите деца. Тя винаги е хубаво да е в тези „екзотични” цветове и повечето родители го правят … Бебешко … цвят… като избор винаги са подходящи. Бебешко синьо, розово и т.н. Мебелите за деца са съвсем друга тема за друга статия.

Възползвайте се от нашите идеи, но не прекалявайте… това са мотиви за разнообразие, екзотично разнообразие на мебелите и орнаментите около тях. Целта е екзотика, а не джунгла!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация