За почитателките на нежни обеци

от Даяна на 10.05.2016

Дамски нежни обециИдеята е да направим лек, скромен обзор на моделите дамски нежни обеци.

Предимството на тези обеци е, че са малки, леки и удобни. Не тежат на ухото, не го притискат, комфортни са.

Като изключим огромните, тежки, фрапантни и груби обеци във всички останали модели можем да открием нежността.

При златната и сребърната бижутерия моделите могат да бъдат изработени както по ухото, така и във висящи варианти. Висящите обеци от своя страна могат да бъдат къси или дълги.

Много често се предлагат и готови комбинации от обеци и висулка, гривна или колие.

Знаем, че обеците са бижуто, което се носи най-близко до лицето и когато ги избираме е добре да не забравяме този факт. Крехки и дискретни нежни обеци не биха били подходящи за всяко лице. За по-едри и пълни лица трябва да се търси друг вариант.

В момента можем да се натъкнем на даже прекомерно разнообразие от обеци на пазара.Само моделите на класическите халки например наброяват над 30 вида.

Изтънченост и деликатност вече са постигнати със съвършеното комбиниране на различни благородни метали с перли, рубини, цирконий, кристали, полускъпоценни камъни, маниста, природни материали, полимерна глина и много други.

Моделите могат да бъдат малки топчета, ромбчета, квадрати и други фигури от геометрията.

Съществуват и много нежни висящи модели. Почитателките на дългите тънки висящи обеци могат да избират от изчистени модели до такива с перли, турмалин, авантюрин или сваровски елементи.

Много предпочитани от дамите са комбинациите на благороден метал с бял цирконий. Голямо е и разнообразието на сребърни или златни обеци с различни кристали. Както всички модели, така и тези могат да бъдат с клипс, ако ушите не са пробити.

За пробити уши най-често моделите са с резбован щифт с винтче накрая.  Друг вариант е да са завършени като малки кукички (френски тип) със силиконови капачета или т.н. английско закопчаване, което предлага голяма стабилност.

Моделите също се срещат под формата на змия, със спираловиден дизайн, с ефектни тънки кръгове, тънки метални нишки с малки топченца по тях, под формата на нежни листа или сърца. Ако съдържат висяща част, тя обикновено е от един или повече, най-често три елемента.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация