Избор на елегантна дамска чанта според типа фигура

от Даяна на 19.04.2016

Дамска чантаМалко от нас биха помислили, че изборът на елегантна дамска чанта е пряко свързан с типа на фигурата ни.

Когато си избираме дрехи взимаме под внимание, дали сме високи или ниски, слаби или по-пълни. Защо да не се замислим върху това и когато си избираме нова чанта?

Не всяка чанта е удачна и елегантна за всяка жена. Знаете ли, че когато си избираме чанта, формата и трябва да е противоположна на формата на тялото ни?

Сравнението на старата ни чанта с новата е опция, стига тя да е била правилно избрана. Но така ограничаваме свободата на стила си и възможността да пробваме нещо ново и по-разчупено за нас.

Нека ви дадем някои насоки, които биха ви били полезни да изберете елегантна дамска чанта за вас:

  1. Вид на фигурата ви

Слаба и висока фигура – жените с този тип фигура трябва да избягват чантите с прекалено дълги или къси дръжки. Те ги правят да изглеждат дори по-високи. Чанта с къса и мека форма, която е по-широка, отколкото висока е добрият вариант. Цветовете и материите са свободни за избор, но изчистените варианти като пастелни тонове и обрани десени са по-елегантния избор.

Дребна фигура –  независимо от желанието ви, прекалено големите чанти не са за вас. По-дребните жени, тип „миньон“, носещи прекалено големи дамски чанти, претрупват стила си. Чантите с дълги презрамки ви карат да изглеждате дори по-дребни. Подходяща елегантна дамска чанта за вас е ръчната чанта или тази с къси презрамки за ръка или рамо в по-наситени цветове или черно-бялата гама.

Закръглена фигура–за да балансирате пищните извивки на тялото си, избора на по-големи чанти тип „кутия“ е удачен. Твърде малките чанти ще ви накарат да изглеждате по-пълни и ще губят ефекта си на основен аксесоар. Десените, които са едноцветни или малките, повтарящи се принтове са много добър вариант в случая. Средната дължина на презрамките е приемлива за носене на рамо или в ръката.

Универсална (пропорционална, съразмерна)фигура – изборът ви е огромен, но все пак изберете чанта, която да носите често. Такава, която ще носите веднъж не си заслужава инвестицията от ваша страна. По-добре купете няколко по-евтини чанти – една класическа в черно или кафяво, една в непринуден и ярък цвят, и една или две с неонови щрихи и метални детайли.

След като описахме типовете фигури, нека споменем и възможните видове чанти:

  1. Видове чанти според това как се носятчанти за рамо (формите и размерите им са доста разнообразни), чанти тип „портмоне“ (различни по форма, материя и закопчаване, подходящи за специални поводи), ръчни чанти(с малки дръжки, предназначени единствено за носене в ръката), големи пазарски чанти (удачни за плажа, разходка или пазаруване, носят се на рамо или в ръка), чанти през рамо (удобни за пътуване и училище/лекции, разнообразни по размер и стил), чанти тип раница(носят се на гърба – практични за път и по-спортни натури).

За да си изберете елегантна дамска чанта, спазвайте съветите ни относно комбинацията й с фигурата ви и няма да сбъркате!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация