Как да изберем правилния парфюм.

от Даяна на 25.06.2013

parfumi

Различните аромати визуализират безброй картини в съзнанието ни. Те си играят със сетивата и гъделичкат въображението ни. Спомняте ли си мириса на детството? А на любовта? Случвало ли ви се е да усетите даден аромат и в ума ви да изникнат хиляди спотаени спомени? И всичко това благодарение на няколко благоуханни нотки. Парфюмът е израз на нашия характер и личност. Научете се да четете тайните на миризмите и изберете подходящия за вас.

Тествайте вашия парфюм.

Ароматите миришат различно на всяка кожа. Той варира в зависимост от типа кожа и епидермиса. За да усетите един парфюм най-точно и да тествате издръжливостта му, напръскайте в участъците, където може да се измери пулс (врата, китката) и изчакайте половин час. Така ще откриете истинската личност на аромата и начина, по който ви кара да се чувствате.

Разберете нотките на парфюма.

Ароматът притежава конструкция във формата на обонятелна пирамида разделена на три части. Високи тонове, които се различават веднага и се възприемат от изпарение; средни тонове, чиито нотки може да почувствате до 10 минути и слаби тонове, чиято миризма може да усетите едва час след прилагането му, когато всички нотки излязат наяве. Един парфюм е траен и силен, ако успеете да усетите нотките му до 10 минути.

Изберете правилната формула.

Тоалетна вода, парфюм, чиста вода. Не винаги е лесно да се избере най-добрата формула, която ни подхожда. Тоалетната вода е идеална за ежедневна употреба, тъй като оставя много дискретна следа. Лосионите и пудрите също деликатно ароматизират кожата. Изберете парфюм, когато искате по-интензивен аромат, който да носите цяла нощ.

Парфюм на точното място.

Казват, че трябва да слагаш парфюм там, където искаш да бъдеш целунат. Парфюмът е начин на съблазняване и за да му дадеш ход напръскай любопитни области, като шията, зад ухото, от вътрешната страна на китката. Може също да напръскате дрехите си, за да получите деликатен аромат. Въпреки това не прекалявайте, защото парфюмът трябва да се разкрива с финес.

Съхранявайте парфюма си правилно.

Съхранявайте го в оригиналната му опаковка и го дръжте далеч от прекомерна светлина и топлина. Един добре запазен аромат има живот от 2 до 5 години. Неотворен парфюм може да запази аромата си с години, но когато вече е използван, въздухът променя съдържанието му към края. Ако цветът на парфюма се промени, това може да означава, че ароматът е променен.

За романтичните натури са подходящи чувствителните сладки аромати с екстракт от цветя, овощни дървета и лек ориенталски акцент.

За спортистите са подходящи аромати с нотки на лимон, мандарина и трева.

За стилните и независими личности за подходящи класически аромати или такива с екстракт от папрат.

Подходящи аромати за по-младите, са ефирни миризми, вдъхващи живот и такива, които миришат на цитруси и цветя.

За минималистичните личности, идеални са свежи аромати, които напомнят вода.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация