Как да отслабнем бързо, ефективно и да останем така за дълго време? Ръководство за начинаещите от експертите – Luckyfit.eu

от Даяна на 31.07.2015

Да отслабнем… тема, която поколения хора ги вълнува. Преди да започнем ще ви подскажем, че не трябва да се прекалява, все пак има оптимални мерки на тегло/височина и те са важни да се спазват. Често има вариации, така че не ги приемайте за панацея.  Да започваме по темата! Можете да съобразите и различните типове хора – ектоморфи, ендоморфри и мезоморфи. (в интернет има изобилие от информация за тях). С две думи едните свалят бързо и са много слаби, другите качват бързо и са по – едри, а в средата са тези с наистина красивите тела. Ето нашите съвети за отслабване :

Първи съвет : Хранете се, колкото се може, по – правилно. За да се постигне бърз и добър ефект, който е съобразен с нуждите на организма е добре да стартираме с правилно хранене. Ориентирайте се към органичните храни, към храните без Е-та, към плодовете и зеленчуците. Забравете гладът. Няма такъв филм, че когато гладуваме отслабваме ДЪЛГОТРАЙНО. Ако направите един месец на силно ограничена храна, то в следващият месец, при отпускане, дори само за ден, ще натрупате повече, отколкото сте свалили. Ще ви зарадвам! Яжте по много, но от правилните храни! Ето кои са те : Плодове и зеленчуци (естествено) зехтин и полезни мазнини (много важни) бавноусвояеми въглехидрати (пълнозърнестите храни) . С тези 3 групи храни ще си набавяте необходимите витамини, минерали и микроелементи. А това е гаранция за качеството  при отслабването.

Втори съвет : Пийте много, много вода! 30 милилитра на килограм за хора с нормална активност. Това предпазва бъбреците от затлачване. Ако сте човек с висока или средно-висока активност ( фитнес 3-5 дни в седмицата, или трениране на друг спорт) то увеличете на 40 милилитра. Това помага тялото да се освободи от токсините и да отслабне бързо и качествено. Водата е добре да е изворна, а не минерална. Масова грешка е да се смята, че минералната вода е най – добрата. Изворната е важна, защото няма вътре натрии или други елементи. Придържайте се към нея, особено ако прекалявате със солта.

piite-voda

Трети съвет : Правете си фрешове! – Искате бързо хранене? – направете си фреш. Това е 15 минутен експресно доставен сок – живот. Благодарение на това, лесно ще свалите коремчето, защото ще се чувствате сити, а отслабването ще дойде от само себе си.

Четвърти съвет : ЯЖТЕ бавно! По никакъв начин не бързайте, докато се хранете. Така поглъщате въздух и се подувате! 20-30 сдъвквания на хапка и хапката да е малка. Често хората не им прави впечатление как се хранят. Това е много голям и силен навик, от семейната  среда. Макар и трудно да се преодолява, той се преодолява. Бъдете смели! Правете каквото трябва, а отслабването ще дойде скоро.

Пети съвет : Разнообразявайте. Не се вкопчвайте в един плот, една марка зехтин или каквото ви е казал 100 килограмовият съсед, които от 2 години отслабва с 5 килограма.

Шести съвет : ЯЖТЕ мазнини! Да… яжте мазнини, но от хубавите – зехтин, авокадо, маслини. Запомнете, че зехтина е единствената мазнина, която се усвоява 100% от организма или се изхвърля! à ако изпиете 1 литър зехтин (около 1000 калории) няма да ви се „лепне” и един грам мазнина! Поинтересувайте се в интернет за Моно наситените мазнини.

qjte-maznini

Съвет седми : Избирайте леките меса, ако сте дама. Не се втурвайте в високобелтъчните диети. Просто се хранете нормално. Всеки се втурва към тях когато се пита как да отслабна бързо . Продължаваме напред.

Съвет осем : Малките трикове за забързване на метаболизма и лесното отслабване. Добавки можете да приемате като : екстракт от глухарче (за обезводняване), зелен чай (отличен антиоксидант, за елиминиране на токсините), макар прехвален, лимона е по – добър от грейпфрута във почти всяко отношение. Имайте едно на ум, ако вземате медикаменти и грейпфрут!

Съвет девет : Яжте храни, които изгарят повече калории при обработката им, отколкото при приемането им. Само една такава промяна в хранителният ви режим ще ви направи красиви и елегантни, премахвайки излишните килограми и отслабвайки до вида, който винаги сте мечтали.

Съвет десет : Ако решите, че искате наистина да се постараете и да отслабнете още по качествено, не бързо – по – бързо няма да стане, но качествено. Вземете си ензими и фибри – помагат доста в процеса на отслабване. Фибрите ще ви помогнат да се заситите, когато няма какво да се яде, а ензимите когато прекалите с това което има. Ензимите са нещо ново и внимавайте на коя марка се доверявате. Важно е да се знае, че не трябва да се приемат непрекъснато, а само при нужда или с почивка 1 – 2 месеца, това съветват експертите от  Luckyfit.eu.

Съвет единадесет : Най – важното нещо е да не се отказвате! Отслабването не е целта, а резултата от вашият нов живот. Научете се да живеете според законите на природата, а не според законите на хората. Храната да е природосъобразна, водата да е подбрана, да използвате малките трикове и да сте постоянни. Проявете воля и вижте резултатите в огледалото. Хубава практика в началото (докато изградите навика) е да си пускате мотивиращи клипове и да си правите график на деня, като включвате тренировката в него.

Съвет дванадесет : Намалете/изключете солта. Солта, сама по себе си е полезна, тя убива микробите и прочиства организма, но в големи количества увеличава кръвното налягане и забавя метаболизма,а това пречи на отслабването. Подуването е най – малкият проблем, когато става за бялата отрова (една от белите отрови).

namalete-solta

Съвет тринадесет : Да, ще говорим и за захарта. Всъщност, тя трябва да изчезне напълно от менюто ви. Дано не пиете кафето си с много захар. За щастие има заместител, който дори аз съм пробвал и съм доволен, а именно стевията. Поинтересувайте се за това уникално растение, което е с 0 калории, а е 20 пъти по – сладка от захарта . Едно от най – силните оръжия да отслабнете.

Това са нашите тринадесет (доста са, да) съвета как да отслабнете бързо, лесно и ефикасно. По – важното това са съветите да отслабнете за дълго време! Дългосрочните резултати винаги са по – важни от краткосрочните. Надяваме се да сме ви помогнали в насоката на мислене, да сме ви отворили съзнанието за нещо ново и да започнете промяната отвътре навън.
Успех!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация