Как да различим качествените матраци?

от Даяна на 12.09.2016

kachestveni-matraci

В света на мощна конкуренция на пазара за стоки – каквито и да е, за дома, модни, за свободното време, за директна консумация – богатият избор не винаги е плюс за потребителя. Често, предлаганото му идва в твърде много и той загубва представа кое е качествено и кое не. Сферата на матраците не прави никакво изключение. На пазара има множество производители – познати и непознати, произвеждащи скъпи или евтини матраци – а когато дойде време да сменим сегашния матрак напълно вероятно е да се объркаме в магазина, пред компютъра, ако ще пазаруваме онлайн и дори в самия склад, защото един производител не е задължително да разполага само с хубави матраци, някои модели могат и да не струват. Дилемата за вас обаче приключи, защото след като прочетете следващите ни насоки и съвети, ще можете да различите качествения матрак на момента. Ето как:

Макар и не главно, марката е от голямо значение

Никой не е казал да робувате на марките и никой не твърди, че е невъзможно да намерите идеален за вас и вашето легло матрак с марка, която е рядко позната, например на нашия роден пазар. Но в повечето случаи марката говори сама за себе си и ако се доверите на конкурентна такава, шансът да сгрешите е минимален. Ето пример: какви са асоциациите ви, когато чуете за матраци Тед. Знаете добре, че такъв матрак има сестра ви, че това е и единствената марка, която можете да назовете за матрак – т.е. има отлична репутация, а компанията, перфектен имидж.

Не се спирайте на най-ниската цена в магазина

Тя не обозначава качествени матраци. Евтини матраци можете да си купите винаги, но бързо ще трябва да ги сменяте, защото бързо ще се похабят. Друг е въпросът, че под евтини матраци можем да разбираме качествени матраци с намаление или на разпродажба. Матрак под 200 лв обаче е по-скоро не особено добра, а само задоволителна и то временно покупка.

Качественият матрак няма нужда от кой знае каква реклама

Той не е поставен на централно място, не е монтиран към най-красивата спалня, за него не се хващат да ви предлагат продавачите веднага щом влезнете в магазина. Той е достатъчно хитов, за да позволи на производителя да акцентира предимствата на останалите с стоки. Качественият матрак се продава сам.

Качествените матраци се усещат

И то буквално. В един популярен форум (няма да назоваваме името му, защото и той е достатъчно известен, за да му правим допълнителна реклама) в темата за качествени матраци, 70% от потребителите посочиха матраци Нани. Интересно е, че всички те единодушно споделиха, че не са експерти в сферата, но веднага щом „изпробвали“ матрака още в магазина, разбрали, че това е техният матрак. Комфортът не е толкова труден да бъде изпитан и то на първата секунда от деликатното полягане…

Материали

Матраци с мемори пяна са отлична инвестиция, но самата мемори пяна не е единственият материал, който би направил един матрак качествен. Дори да става въпрос за напълно стандартни евтини матраци, ако те са изработени по специална технология и от висококачествени и екологично чисти материали, той е чудесен избор за вас и вашето семейство!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация