Край на диетите!

от Даяна на 23.06.2013

bez-dietiЗабрави за диетите! Забрави за ограниченията! Организмът ти има нужда от всичко!

Последни проучвания показват, че дори най-безобидната и лесна диета влияе зле на организма. Все повече нараства броя на жени, страдащи от проблеми със стомаха, гастрит и анемия.

Важно е родителите да изградят полезни хранителни навици на своите деца от ранна детска възраст. Правилното хранене се извършва често и на малки порции. Така хранителните вещества се усвояват пълноценно – без да предизвикват негативен отговор от страна на метаболизма през часовете, през които организмът е без храна. Интервалите на хранене трябва да бъдат не по-големи от четири часа, а  закуската да бъде обилна, защото организмът разчита на нея през целия ден. Пропускането на закуската се възприема от организма като гладуване, а метаболизмът се забавя, което води до пестенето на хранителни вещества.

Забравете за всички сладки изделия, чипсове, газирани напитки и прочие. Не забравяйте, че едно парченце шоколад е точно толкова сладко, колкото две парченца шоколад.

Все още не разбирате как да отслабнете без диета?

Храната е вид удоволствие, от което не бива да се лишаваме.

Не подлагайте на тормоз организма си с глад! Намалете количеството храна, което поглъщате. Ние се храним, за да живеем, а не обратното, нали? Яжте бавно и с удоволствие. Нека плодовете, зеленчуците, зърнените храни, ядките и други естествени продукти са основата на вашето хранене. Те са богати на целулоза и бедни на опасни видове мазнини, които претоварват с излишни калории. Намалете захарта и се хранете по-често вкъщи. Така ще бъдете сигурни как точно са приготвени ястията, а освен това ще спестите и пари. Разхождайте се след хранене. Кратките разходки помагат за храносмислането.

Пийте вода вместо типичните безалкохолни напитки, сокове и кафе, които прибавят калории, но не и нужен хранителен запас. Често мислим, че сме гладни, а тялото ни се нуждае просто от чаша вода.

Спете повече! Противно на много твърдения сънят е полезен. Той е младост и красота.

И разбира се, спортувайте! Няма по-ефективен начин за горене на излишните калории от спорта. Не само че духът Ви ще бъде повдигнат след пълноценна тренировка, но и ще изглеждате по-стегнати и красиви. В началото може да бъде трудно, но не се отказвайте! За постигане на желаните резултати се изисква време и постоянство.

Пречистете организма си от всички вредни вещества – алкохол, кофеин, тютюн. Все пак  знаете , че здравият дух, означава здраво тяло! Заседналият начин на живот, телевизията, компютрите са една от причините за хора с наднормено тегло. Доброто здраве касае цялото семейство. Поради тази причина здравословното хранене и здравословният начин на живот трябва да се превърнат в култура за всеки дом. Да се храниш здравословно е лесно и полезно! Здравословният начин на живот е приятен,допринасящ за добър външен вид и самочувствие-стига да знаем как да го живеем!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация