Кръгли очила – класика до безкрай… вижте повече!

от Даяна на 22.03.2016

krugli-ochilaЛицето и неговата форма са определящи за това какви очила са подходящи за нас. Друг фактор е големината на очилата и рамките им. В зависимост от това и колко е голямо лицето ви се определя и съответният тип слънчеви очила, които вероятно Ви ходят. За да се определи към коя категории лица се отнася вашето следва да разделите лицето си вертикално на три части. Най-горната включва челото, средната очите, а долната устата и брадата.

Като цяло има няколко класически модела, които винаги са определящи за модните тенденции през даден сезон. Почти всяка година има такъв, който е начело и всички останали са тези , които са негови подгласници. В днешната статия ще разгледаме кръгли очила. Голяма популярност имат този модел слънчеви очила от времето на легендите Бийтълс. Тогава кръглата форма на очилата (диоптрични и слънчеви) набира бързи обороти и е едни най-купуваните модели. Понякога рамката е супер тънка и символична или пък по-дебела, но в различни цветове. Модерни и актуални до днес тези кръгли форми при слънчевите такива са подходящи за определен тип лица. Като аксесоар те се отнасят към по-спортния и ежедневен стил. Много знаменитости и познати лица от шоубизнеса са върли почитатели на тези очила.

Хора с квадратна до кръгла форма на лицевите параметри са подходящи именно този тип. Тъй като те не заемат голяма част от лицето, а единствено очите балансът между форма на лицето и очила е много пропорционална. Те са един прекрасен аксесоар за дамите, които обичат да са забелязвани и уникални. Те са в ретро стил. Но за сметка на това актуални и днес. Много интересни факти сочат, че успешно прикриват някои недостатъци, които „избледняват“ на  фона на кръглата им форма. Това е сочена като една от капризните лицеви форми и въпреки това този модел много добре пасва върху него.

Кръглите модели могат да бъдат със съвсем символични рамки. Акцентът тук е върху самите стъкла. Този тип са подходящи са хора, които са по-дребнички и така моделът един вид е съразмерен с пропорциите на тялото им. Ефектът наистина е прекрасен, защото това са типове, които са елегантни, стилни и модерни.

Не подценявайте избора на производител. Предлаганите на пазара слънчеви модели са доста, но дали всеки търговец може да предложи едно добро или задоволително качество. Няма как очила от 15 – 20 лева да Ви гарантират , че очите Ви ще бъдат защитени от вредните ултравиолетови очи. Затова не купувайте такива, които са без сертификат. Дори и на опаковката да има знак СЕ и 400 UV   това в никакъв случай не означава, че очилата са качествени. Посетете доказани магазини, които не са от вчера на пазара. Те разполагат с всички документи, които гарантират предлагането на наистина качествени продукти. Не правете компромис със здравето на очите си за да не си навлечете други, по-нежелани проблеми. Производителите на маркови слънчеви очила гарантират 100 % UV400 защита на стъклата.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация