Можете да направите кухнята си да изглежда по-подредена и просторна.Трикове с модулни шкафчетата. Ето как:

от Даяна на 18.12.2015

Шкафове за кухня

Ще Ви дадем идеи, които могат да помогнат в организирането и реда в кухненския бокс, благодарение на модулните модели.

Без съмнение модулните кухни са с предимство, заради това, че могат да се разместват. За да освободите място от плота в кухнята бихте могли да поставите няколко рафта на стената. Монтирайте ги с помощта на дюбели и винтове. Закрепете ги здраво. Разположете ги на различна височина за да придадете раздвиженост в помещението. Съобразете се ако имате, обаче, кухненски шкафове. Спокойно можете да поставите върху вече инсталираните рафтчета различни по големина буркани за подправки. Освободете плота от чашите за чай. Подредете ги върху рафтовете. Ето отново освободихте плота от неща, които заемат място. Солница, захарница, кутията за кафе сложете и тях, раздвижете ги по Ваш вкус и така, че винаги да са под ръка. Двойно по-функционален ще стане рафта, ако закачите кукички, на които да окачите сет с различни прибори или кърпи.

Всички почистващи гъбички, торбички, ръкавици бихте могли да прикрепите с помощта на закачалки. Поставете ги от вътрешната страна на шкафовете и така максимално ще усвоите вътрешността им. Ще бъдат прибрани и няма да създават хаос върху плота на кухнята Ви. Всички самозалепящи се или магнитни закачалки, които сами па себе си не са скъпи и доста достъпни имат многофункционална значение. Всички дребни нещица, които използвате във всекидневието си поставете на тези закачалки. Ще се смаете от това колко много неща ще съберете там и колко много свободно място ще имате. Ако ви потрябват още, то Модулни шкафове за кухня можете да намерите навсякъде и дори да ги закупите едно по едно.

За всяко помещение са подходящи мебелите с правилни форми, например квадратни. Това е класическа форма, която се вписва навсякъде и винаги изглежда модно и стилно. Един  такъв комод поставен във вашата модулна кухня би побрал доста неща, както и би освободил доста място от плота на Вашата кухня. Уреди като миксер, пасатор, кухненския робот, сокоизстисквачка и други, които използвате в ежедневието си спокойно ще поберете тук и няма да се налага винаги да ги размествате от плота, докато използвате този, от който се нуждаете в момента.

Тази мебел е изключителна подходяща във вашата модулна кухня и със сигурност ще побере дори разхвърляните на пода детски играчки.  Подредете по желание вътре списания, книги, дискове, та даже и настолните игри. Ако решите, че в модулната кухня този шкаф вече не Ви харесва винаги можете да го преместите в друга стая, че дори и в коридора. Този тип мебели винаги се вписват с голяма лекота във всяко помещение, макар че признаваме, че е доста смело кухненски шкаф в коридора.

Не е нужно да размествате останалите в стаята за да направите място за такъв шкаф. Предимството тук е в това, че липсват врати, които да изискват допълнително пространство.

Изпробвайте вариант и без чекмеджета. Подберете подходящи етажерки, наподобяващи кошници и разпределете вещите, които желаете да съхраните според теглото им. Тези, които са по-тежки подредете в долната част, по дребните и леки слагайте отгоре.  Сами създайте симетрични елементи и разпределете по избор.

Балансирайте, подредете и синхронизирайте мебелите и вещите около себе си. Важно е да имате пространство, а не безпорядък, в който нищо не можете да намерите. Направете всяко нещо с вкус и желание. Създайте един добър и приятен визуален ефект.Затова са създадени модулните кухни, за да имате право на избор!

Забавлявайте се винаги, когато подреждате. Не определяйте това като обикновен битовизъм, извлечете положителната енергия и я предайте на околните. Включете и близките си в това начинание. Приемете го като игра, в която ще може да включите всички и така най-вече децата ще бъда изключително доволни и ще се научат от малки да се ангажират с домашните задължения. Това невероятно лесно ще стане, ако залепите обозначения, които да подсказват съдържанието на шкафовете. С този лесен начин ще предотвратите отварянето и затварянето на шкафове и чекмеджета от семейството, за да намерят това, което търсят. Така и те ще знаят съответно къде да прибират вещите и няма да имат повод да отказват помощ под претекст, че не са наясно къде какво има.

Благодарим ви за вниманието, ще се радваме да споделите ви как направихте шкафовете във вашата модулна кухня. И как сте организирали вашият кухненски кът! Успех – от Екипa!

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация