Нашите летни съвети за нанасяне на парфюми

от Даяна на 30.09.2013

parfums-head

В тази статия ще намерите полезни съвети относно това как да нанасяте правилно ароматни продукти и как да извлечете максимална полза от вашите парфюми през топлите месеци.

Лятото носи редица предизвикателства пред любителите на парфюми. Има няколко фактора, с които трябва да се съобразите при избора и носенето на аромати по време на по-топлите дни.

Запознайте се добре с видовете нотки

Точно както не бихте носили пуловер на летен пикник, има някои нотки на парфюми, които са подходящи за по-студените сезони. В разгара на лятото, свежи и естествени, или поне вдъхновени от природата ароматни съставки са добре дошли. Те включват цитрусови, плодови, океански, дървесни и леки цветни нотки на парфюми.

Ароматните нотки, които трябва да избягвате през лятото и тези, които биха предизвикали главоболие поради усилващият им се аромат от топлина, са например тежки флорални смеси, преситен ориентал, пачули, ванилия и други сладки, сиропирани или захарни аромати.

Искате ли бързо да намерите най-добрия летен аромат? Може да разгледате каталозите, които предлага този онлайн магазин за парфюми.

Определете вашия индивидуален аромат

Имате ли парфюмен подпис? Съществуват прекрасни нови летни предложения, много марки – от дизайнерски къщи за аромати до фирми предлагащи спортни стоки освобождават лимитирани летни версии на най-популярните аромати на маркови парфюми. Така можете да блеснете с уникално и индивидуално ухание.

parfume-tips-2

Как да направите своя летен аромат по-траен?

Високите температури през лятото могат да превърнат носенето на аромати в един краткотраен опит. Силната телесна топлина ще накара алкохола в дадените парфюми да се изпари по-бързо, което води до бързо изчерпване на аромата. Дори и да изберете продукт с формула на водна основа, като например Eau Fraiche, вместо такъв с алкохолна основа, вероятно ще се наложи да повторите нанасянето на парфюм през деня. Никога не прекалявайте! Ароматът на вашите парфюми не бива да влиза в стаята преди самите вас.

За да помогнете на аромата да издържа по-дълго, можете да опитате наслояването на няколко продукти от избраната от вас линия парфюми. Преди нанасянето на основния ароматизиращ продукт може да използвате душ гел и овлажняващ лосион за тяло от същата серия.

Също така бъдете внимателни и с другите продукти грижещи се за кожата. Използвайте сапун без аромат и избягвайте силно ароматизирани хидратиращи продукти. Уханието на вашите парфюми не трябва да се конкурира с миризмата на различни лосиони и отвари.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация