Обзавеждане на хотели, какво привлича клиентите и ги кара да останат?

от Даяна на 24.12.2015

Обзавеждане за хотели

Всеки, който пътува, без съмнение, независимо дали за работа или е на почивка семейно, прави неоспорима разлика в това какво е обзавеждането на хотелите в които е отсядал. Клиентите често правят това дори несъзнателно, просто избират по – хубавото. Това е нормално, но как можем да направим така, че те да изберат нашият хотел ?

Не се заблуждавайте, ако мислите, че да изберете мека мебел за домът ви е трудно, то представете си какво е за цял хотел… Хотелските стаи, сами по себе си, не са еднакви, а трябва да станат такива, след като се обзаведат… това е голямо препятствие за мебелните фабрики, защото трябва да се произведат много продукти, наведнъж, които са близки, като размер, като конструкция и дизайн и грешката е на една ръка разстояние, както се казва…

Обикновено се започва от размерът или площта на стаите или апартаментите – помещенията. След това внимателно се оглеждат тръбите, кабелите и всички инсталации в помещенията, често хотелите са със сложно окабеляване. Често на огледа са всички – електротехници, строители, собственик, управител, мебелни фирми, интериорни дизайнери и т.н.

Всичко трябва да се огледа от всеки ъгъл, всеки елемент… Често, при наистина тежки, големи и стилни проекти, които струват милиони се ползват визуализации на програма, която ги предоставя в 3D формат, правят се повече от 2-3 варианта и се избира по – добрият.

Хотелските стаи, както и обзавеждането на хотели се дели според вида стаи – единични, двойни и президентските апартаменти. Двойните стаи, както и повечето единични, освен ако хотелът не е много претенциозен са почти еднакви, просто е добавено още едно легло (не двойно, а просто още едно единично) включват се портманто със закачалки, тоалетка топ комод, двукрилен гардероб и т.н. (няма да наблягаме върху килими, лампи и т.н.).

Често се набляга на стандартните елементи, защото хотелите и обзавеждането им се гледа от много, много различни хора, а те имат различни вкусове, в случая е добре да са стандартни нещата, а не дизайнерски… пък и излиза доста по – евтино.

Сега да си дойдем на думата… обзавеждане на хотели е много трудно за избор защото се ползва от маса хора, трябва да е супер здраво, много устойчиво и да се направи от лесно сменяеми или перящи се мебели. Меката мебел трябва да е устойчива на износване и петна, за да издържи хилядите хора, които стоят на нея. Не правете компромиси при обзавеждането на хотели в никакъв случай, заложете на българско, гарантирано добро, производство.

Какво може да се обърка ? – да погледнем от тъмната страна на нещата. Не давайте цялата сума на куп – никога, това е огромна цифра за обзавеждане и не се знае какво ще имате после при доставката. Ако капарирате с 10-15% при доставка инспектирате, проверите всичко, лесно ще можете да прецените дали да дадете останалите проценти, остатък. Мебелите трябва да са еднакви, това е много прост критерии, когато ви ги доставят. Вижте дали са точни бройки (да… в тези случай може да дойде 1 гардероб по – малко, после ще чакате да ви го направят). Обърнете внимание на спалнята, все пак тя се гледа много под око от клиентите. Наблегнете на леко, повтаряме леко, елегантните спални – легла. Ако клиентите ви стоят повечко време в хотела, примерно на спа, за една – две седмици, то заложете и ракла на спалните комплекти, за да могат да си поставят багажа, които е повече. Можете да поръчате и мини кухни за да си готвят, но това само, ако вие нямате кухня.

Благодарим ви за вниманието, радваме се, че ви ориентирахме в обзавеждането на хотели, нещо трудно, но много вдъхновяващо! Хубав и успешен ден.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация