Важни особености при монтаж на пералня

от Даяна на 03.09.2018

montaj-na-peralnqПералнята е незаменим помощник в едно домакинство. И тъй като вече отминаха времената, когато жените перяха дрехите си на ръка в корита, легени и всякакви пособия, днес безспорно покупката и инсталирането на този електроуред е свързан с определени специфики. Тъй като е задължителен електроуред, който се използва почти ежедневно то няма съмнение, че за неговата правилна инсталация се нуждаете от специалист. Както и ри останалите ВиК услуги и тук е добре да се ориентирате към монтажник, който е в близост до дома ви. Така, че ако живеете в столицата то е нормално да търсите в Интернет монтажник от София.  Но дали всеки водопроводчик би се наел да направи монтаж на пералня. Оказва се, че колкото и да е елементарен принципа на работа и съответно монтажа на една пералня се изискват наистина умения и знания за да се процедира напълно съобразно обстановката и вида на машината. Както знаете има такива които са със странично отваряне на капака и други, които са със горно отваряне на капака. Съвременните перални машини могат да бъдат комбинация от два електроуреда като например имат опция и за сушене на дрехите. Тук също има специфика от гледна точка на това къде ще бъде позициониран електроуреда. Никак не са малко нещата, които трябва да се съблюдават при избора на нова пералня и не по малко важния ѝ монтаж. Именно поради това днес ще ви представим експертите от Ходро Старт, които извършват всякакви ВиК ремонти и към предлаганите услуги са включени също и монтаж на пералня София. А инсталирането и позиционирането на пералнята правилно е определящо за нейната ефективна и икономична работа.

Да започнем от избора на пералня машина. Обикновено домакинството купува нова пералня ако старата вече е с изтекъл експлоатационен срок или пък се нанася в нов дом. Без значение каква е при вас ситуацията със сигурност ще трябва да определите правилното място за монтиране на този електроуред. Поради това, че българина не живее в някакви огромни жилищни площи е логично да има най-много три варианта за позициониране на пералнята – мокро помещение, баня или кухня. Мокрото помещение е идеалния вариант, но в малките двустайни апартаменти липсват като архитектурна възможност. Поради това много домакинства остават само с вариантите кухня или баня. Ако банята е по-големичка и изпълнява ролята едновременно на тоалетна и  баня то вероятно ще имате шанс да намерите и малко местенце, където да монтирате и пералнята. Но ако и тук възможностите се изчерпват поради липса на площ то единствената ви възможност е да се постави пералнята до съдомиалната в кухнята. Като се има предвид важността на електроуреда то наистина трябва да направим и невъзможното за да намерим пространство, където да позиционираме електроуреда. Ако имате все пак някакви съмнения задължително се консултирайте с ВиК специалист, който да ви помогне да разрешите проблема с фиксирането на мястото за монтаж. Важно е да се съобрази наличната площ с вида и размерите на пералнята. Затова на пазара се предлагат разнообразни модели, които всъщност дават възможност да си купите такава, която да е като габарити най-подходяща. И още нещо много съществено, което е добре да предвидите. Ако пералнята има и функция сушене не е препоръчително да се извършва монтаж в кухня, поради остатъчната влага, която има в резултата от високата температура при процеса. В този случай е задължително монтажа да бъде направен в мокро помещение.

След като вече имате решение и сте избрали този важен за дома електроуред и имате представа къде той ще бъде поставен за максимално удобство настъпва момента на истината – монтирането. Не са малко сръчковците, които се доверяват на собствените си възможности и избират сами да монтират пералнята. Бъдете готови за изненади, тъй като на пръв поглед може да изглежда елементарно, но на практика процеса е достатъчно отговорен за да потърсите помощта на специалист. Монтирането като услуга не е толкова скъпо и наистина е по-добре да се доверите на опита на специалистите, отколкото сами да се заемате със задачи, които не са ви присъщи. А крайния резултат е важен, тъй като ако монтирате пералнята в кухнята и някоя от тръбите протече то несъмнено можете да си навлечете доста главоболия и неприятности.

Когато се пристъпва към монтаж на пералнята специалиста първо ще фиксира връзките за чиста вода, мръсна вода и ще внимава маркучите да не се прегъват. Това е много важен момент, защото в крайна сметка ако има и най-малко препятствие по пътя на водата това ще отразява нежелано налягане и са възможни образуването на неприятни миризми, спукване на маркуч и теч. И така за да функционира вашата пералня съобразно предназначението си то задължително трябва да се инсталира според указанията на производителя. Ако се прояви небрежност по време на монтирането на пералнята и не се спазват правилата за инсталиране то със сигурност ще си навлечете не малко проблеми. Затова никога не подценявайте дори най-дребните ВиК ремонти и винаги търсете професионална намеса. Дори един некачествено свързан щранг, маркуч или кран може да доведе до сериозни материални щети. Ако държите на ефективната и пълноценна работа на пералнята си задължително се доверете на компетентен водопроводчик, който не само ще извърши правилен монтаж, но и ще гарантира за него. Професионалиста ще се съобрази с изходите на чистата и мръсната вода, ще невилира електроуреда така, че да не се задържа вода в него, което да е предпоставка за събирането на утайки и неприятни миризми. Често след употреба на електроуреда много домакини започват да забелязват, че дрехите не се изпират достатъчно добре. Това се дължи именно на задържането на остатъчна вода и мъхове от дрехите, които при следващо пране спомагат за замърсяването.  Това се дължи на факта, че маркуча за отпадната вода е монтиран прекалено високо и помпата на пералнята не успява да изтласка всичката мръсна вода и тя се задържа в електроуреда. И ето ви предпоставка за неправилен монтаж и възникналите неприятности от него.

Професионалната намеса, следването на инструкциите за монтаж и експлоатация са в основата на ефективната работа на пералнята. Не забравяйте, че добрия монтаж ще ви спести пари и доста неприятности. Затова още сега се свържете с Хидро Старт София и заявете своето желание. Пералнята ще бъде монтирана бързо и ще можете да я ползвате дълги години без всякакви проблеми.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация