Очила авиатор за мъж от ExessWatches.com

от Даяна на 19.03.2016

Слънчеви очила авиаторМодата е толкова динамична, че всеки сезон за да сме актуални подменяме част от гардероба си. Същото се отнася и за аксесоарите които носим, в частност слънчевите очила. Но независимо от това, за да подберем такива аксесоари е желателно да се съобразим с някои наши физически данни. Не всичко, което последен писък на сезонната мода е подходящо и за нас. Възрастта, формата на лицето, височината са само част от факторите, които определят това. Дори шикозни и стилни очилата може да не ни стоят добре, както на нашата приятелка например. При тийнейджърите това да са супер модерни и актуални е изключително важно. Но понякога в стремежа си да са много „яки“ ефекта, който се получава е обратен и визията им граничи с нелепост.

Очила авиатор са доста класически модел, който принципно не слиза от подиумите. Те са такива, че прилягат на поти всяко лице и стоят наистина добре. Моделът принципно е унисекс, въпреки че се определят някои модели като дамски или мъжки, но основно се различават по декоративните елементи в рамката, но не и по формата на стъклата.  Като цяло самото им наименование ги определя като очила, които се използват при пилотиране. Тяхната история е доста интересна.

Факти сочат, че още китайските съдии пред четиринадесети век са слагали стъкла, специално затъмнявани чрез пушек. По този начин те прикривали личните си емоционални преживявания от процеса, който водели за да имат по-голяма тежест и обективност излагането на различните предоставени доказателство. Следва период на развитие при диоптричните. Тогава медицината започва да прилага методи за корекция на зрението именно с лещата. Сигурно се сещате за тези, които са само от с едно стъкло, закачено за метална , тънка верижка.  Или пък такива, които са поставени на елегантна дръжка, те били по-подходящи за дамите. Историческите филми често показват такива. Малко по-късно Джейм Ейскоу прави вероятно първите опити за затъмняване на стъклата в синьо-зелен цвят. Тук обаче той използва опита си върху стъкла, които са увеличителни и не са за защита от слънчевите лъчи , а са по-скоро насочени към зрителните недостатъци, отколкото като очилата като аксесоар.

Но да се върнем на авиаторските очила. За техен създател се смята Сам Фостър, който прави едно велико откритие, а именно очила, които да предпазват очите ни от слънчевите отблясъци. Американските въздушни части и по скоро авиаторите им били първите превилегировани, които са имали възможността да се възползват от този уникален за времето си аксесоар. Началото на деветнадесети век е период, през който очилата авиатор стават изключително популярни и носени.

Bausch & Lomb произвеждат и пускат масово производство на тези слънчеви очила. Американските пилоти дори ги получават безплатно за да могат да предпазват очите си по време на полетите от слънчевите лъчи.  В последствие производителят разработва и по-масов модел, който да е подходящ за носене в ежедневието. Той е абсолютен хит и продажбите, които реализират са просто феноменални.

От тук датира историята на очилата авиатор. И днес те са супер успешни като модел и са в челната тройка на най-носените слънчеви очила.  Ако все още не сте подготвили за новият летен сезон е време да го направите.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация