Перфектен грим в няколко лесни стъпки.

от Даяна на 25.06.2013

grim

Не всеки може да си позволи честото посещение на гримьор, а дори да има тази възможност, гримьорът не е на разположение всеки път, когато се нуждаем от помощта му. Следвайки тези прости стъпки ще можем да си осигурим перфектен грим и излъчване без помощта на специалист, ще сме подготвени за неочаквани срещи и ще спестим някой друг лев.

Почистване – Това е първата стъпка. Измийте лицето си преди грим. Това ще помогне да премахнете всички замърсявания, мазнини и мъртви клетки или стари следи от грим. Може да използвате сапун за лице или почистваща пяна и след това подсушете добре, като внимателно попивате, а не търкате кожата си.

Тонизиране – Тонизирайте, като използвате тоник за лице. Това ще ви помогне да премахнете следи от сапун и стимулира кожата ви.

Хидратиране – Това е една от най-важните стъпки. Важно е да хидратирате кожата си, за да възстановите влагата й и да я подготвите за основата. По този начин изравнявате тена на лицето си.

Корекция на тъмните кръгове и петна – Повечето жени използват много силен коректор и това, което правят, е че подчертават тъмните кръгове и петна. Коректорът трябва да е един нюанс по-светъл от цвета на кожата ни, като най-подходящи са жълтеникавите цветове. Поставете в ъгъла на окото  и отстрани на носа.

Основа – Нанесете основа, като изборът й зависи от вашия тип кожа. Изберете цвят, максимално приближаващ се до тена на кожата ви и нанесете с козметична гъба. Избягвайте резки движения в областта на врата и не забравяйте да поставите на клепачите. Използвайте отново коректор, ако е необходимо.

Пудра – За предпочитане са пудрите с минерални частици. С тях се постига много добро покритие и текстура и оставят кожата сияйна. Нанасянето на пудра с четка създава по-естествен резултат.

Вежди – Разрешете и нанесете  молив, близък до естествения ви цвят с помощта на четка.

Молив – Нанесете черен, кафяв или син молив във външния ъгъл, за да създадете усещане за уголемяване. В случай, че използвате очна линия-идеалният цвят е черен, като внимателно очертаете горния контур на очите.

Сенки – Нанесете сенки в по-светъл тон, които да играят ролята на основа и да изравнят сянката на клепачите. Нанесете сенки с помощта на специална четка, за да предадете дълбочина на очите си. Започнете от вътрешния ъгъл на очите и постепенно разнесете към края, като се стараете сенките да преливат, за да не се виждат очертанията.

Руж – Изберете цвят, който ви подхожда и с четка нанесете под линията на скулите, с кръгови движения, за по-естествен вид. Нанасяйте внимателно,защото няма как да коригирате.

Спирала – Тя е от съществено значение, за да изясни рамката на очите ви, за по-естествен цвят изберете черна или кафява и нанесете отвън навътре.

Устни – Изберете по-интензивен цвят за вечерта и по-неутрален за през деня. Ако сте акцентували със силен грим, може да поставите просто лек гланц.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация