Слънчеви очила, като слънце, дори и при мрачно време. Вижте повече!

от Даяна на 02.04.2016

Слънчеви очила

Освен елегантен моден аксесоар слънчевите очила са предназначени най вече да предпазват очите ни от силни отблясъци и слънцегреене. Независимо от това какво е времето носенето на такива е целогодишно, а не само през лятото както смятат повечето хора. Независимо, че самото им наименование е слънчеви очила голяма част от моделите можете да носите и в мрачно време. Всеки модел има своя роля и се употребява в зависимост от нашите нужди. Когато карате ски в планината например имате необходимост от специални такива, които имат за цел да осигурят по-добра видимост. Белотата от всичкият този сняг около Вас ще накара очите Ви инстинктивно да се присвиват и има вероятност в един момент да не виждате какво се случва около Вас. Затова избора на подходящи слънчеви очила е много важен. Ако пък е слънчево тогава отражението на слънцето в снежната покривка има силно заслепяващ ефект.

За хората, чиито професии са свързани с ежедневно шофиране също е от значение какви слънчеви очила ще използват. Непрекъснатото взиране в пътното платно и отблясъците от преминаващите автомобили изморяват очите и дори е много вероятно да получите главоболие. В тези случаи не толкова е важно да носите очилата като аксесоар, а като необходимост, която да предпази зрението Ви.

Специалисти съветват внимателно да подберете цвета на стъклата на слънчевите очила, за да не получи обратен ефект. Добре затъмнени такива с висока защита и подходяща рамка-това следва да имате предвид при избор на правилният модел в зависимост от това каква е целта на употребата им. Затъмнение до около 70% се смята за нормално. Такива с по-висока са предназначени за по-екстремни ситуации и професии. Принципно цветни стъкла като жълти, червени и розови не са особено препоръчителни ако ще използвате слънчевите очила при шофиране например. Дори да изглеждат много модерно и дори екстравагантно има голяма вероятно да изморят по-бързо очите Ви отколкото ако въобще не слагате такива.

Когато избирате нови слънчеви очила е редно на първо място да обърнете внимание на това с каква UV защитата са предпочитаните от Вас модели. Такава под 400 се смята за не достатъчна. Дори и модела да е супер актуален и модерен за сезона изисквайте той максимално да се грижи за очите Ви. Не правете компромиси с това, тъй като окото е доста чувствително и има опасност да увредите зрението си при неправилно подбрани слънчеви очила.

Особено внимателни трябва да бъдете и когато избирате такива за децата си. Не купувайте такива, които са с недоказан произход. Качеството си и ма цена това е ясно, но и здравето на най-малките следва да е Ваш приоритет. Така че следвайте препоръките на специалистите и посетете специализирани магазини, които гарантират за продуктите, които предлагат.

Модните тенденции непрекъснато се променят и това естествено се отнася и до различните модели слънчеви очила. Предлагат се и такива, които са класически и почти всяка година са на модния подиум. Изберете тези, които подхождат най-много на Вашият стил.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация