Спалнята на нашето дете – предизвикателства в декорацията и. Спални комплекти.

от Даяна на 31.08.2015

detska-staia

След като сме подбрали подходящите мебели за детската стая е време за нейната украса. За съжаление това е по – лесно да се каже, отколкото да се направи. Децата растат бързо и всяка непремерена декорация ще избледнее в детските очи след време. В тази статия ще поговорим малко за мебелите в детската стая,декорацията и спалните комплекти. Ще се постараем максимално да покрием темата, макар и доста дълга. Да започваме.

1. Мебелите. Детската стая сама по себе си е голямо предизвикателство за обзавеждане. Като се започне от леглото или спалния комплект, през килима – дали да е пригоден за игра, та дори през малки бюра, които по – късно стават прекалено малки. Много е важна границата на практичността с уцелването на годините на детето и неговите индивидуални нужди. Детските секции са най – добрата мебел в детската стая. Те могат да изкарат детето, дори до напускане на семейното гнездо. Детската спалня също е приятелска мебел и може да остане за дълго време. Особено ако е спален комплект. В него ще са включени повечето необходими мебели – гардероб, скрин, легло, дори завивка. Ако все още не сте закупили спални комплекти за спалня, посетете сайта.. Спалните комплекти за деца са много детайлни и изработени с любов към фината настройка и стил.
Смяната на чаршафите и промяната им спрямо годините на детето е лесната промяна. Що се каса до цветове, обаче, не е толкова лесно. Една много напудрена детска стая с много розово и бебешки цветове много трудно се превръща в стаята на пораснал човек. Избирайте класически модели мебели, комбинирани с добри орнаменти и декорация за да напасвате годините. Това може би обобщава и решава проблема.

2. Стените. Стените са проблема, както посочихме по – горе. Мебелите можем да ги маскираме, но цялостната атмосфера – не. Затова препоръчваме да заложите на сигурно в дългосрочен план. Характерните цветове са ярките, класическо бяло, топлите – жълто, оранжево и жизнерадостни цветове. Не забравяйте, че в детската стая цялото обзавеждане на мебелите и орнаментите по стените трябва да са леки, не прекалени. Опростеното е ключът. С времето то, детето, ще си постави плакати, снимки и т.н. Доверете се на меката обстановка, а не на натруфената такава.

Зарежете бебешкото розово, което всяко дете има и което все повече се мрази. Заложете на топлите, не прекалени цветове.

3. Декор. Какво прави една стая лична? Най – вече снимките. След като детето не е избрало мебелите, стените и атмосферата. Изберете заедно снимките. След това вие добавете рамките – стилни в унисон с стаята. Това ще допринесе детето да обожава стаята си и всяка минута прекарана там, ще е рай. Правилен избор за снимки са екскурзии, семейни, на път или просто нещо по раздвижено. Можете да добавите стенен часовник, в мотив с стаята. Ако сте от черноморски град не пропускайте възможността да сложете такъв с дизайн на корабно кормило. Съобразете се, че този часовник ще е в детска стая, така че нека цифрите не са дребни, римски или завъртени, а ясни и четливи.
Стенната лампа е добра и доста практична добавка към нощното шкафче на детето, дано сте му купили такова. Тя го „пази” от чудовища, леснодостъпна е и най – вече позволява му да види чашката с вода, ако се събуди след тежък сън. Заложете на класическа лампа, без някакви диско цветове. Може да купите апликации, които детето да залепи ръчно на лампата, за да стане нейната лампа. Така процедирайте с всичко.

Ако сте решили да ползвате тапети, а не толкова голи стени, бъдете внимателни. Въпреки предложенията на реномираните магазини да купите специални много детски тапети, замислете се за колко време те ще очароват вашето дете? Не е ли по – добре да купите нещо дългосрочно?

Ако все пак сте решили, изберете някой, които лесно се поддържат и мият.

4. Да поставяме ли закачалка? – по – скоро не. Закачалките за дрехи за деца са пре-натруфени.

Няма смисъл, макар че много майки прекаляват с оборудването на детската стая. Повтаряме по – просто по – добре. Оставете детето да си донесе лични вещи или само да си я нареди. Добра идея е да има бюро в което да има специален кът за чанта.  Не забравяйте, че се нуждаете и от добър, по размери, гардероб.

Дано сме ви показали верният път в детската стая. За повече информация можете да питате тук. Ако ви е допаднала публикацията, моля, споделете във социалните мрежи или на е-майл.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация