Цветът в нашият дом и мебели – топ цветове за сецкии, мека мебел и кухня.

от Даяна на 06.08.2015

Мебели

Навярно ви е писнало то домове, които изглеждат еднакви. Да, онова чувство, когато отидете на гости и разберете, че домакинът има същата секция, мека мебел или маса, като вашите или някой друг домакин. Навярно вече ви е дотегнало от бежовото, еднотипното бяло или комбинацията на черно и светъл цвят.Е, ако и вие страдате от тези дразнения, то тази статия е за вас.

Синьо, като самото небе. Започваме с нещо по нестандартно. Как ви се струва секция в кобалтово синьо ? А сега си представете шкафовете на гардероба на секцията… бяло и кобалтово. Добавяйки цветове от по – светлата и топла гама вие уравновесявате самата яркост чрез акцент.

Зелено, като свежата гора.Ако сте от хората, които работите от къщи (нещо с компютър, предполагаме), то това са вашите цветове. Секцията в бяло, на фона на зелено тип ябълка, повдига нивата на мотивация за работа многократно. Избягвайте монотонността, когато става дума за работа от вкъщи. Ако се занимавате с по – артистична дейност добавете екстравагантни капки тип пръски, по възглавници, стени и т.н. Те ще добавят липсващата енергия в стаята.

Портокалово оранжево. Това е новата тенденция в мебелите, без съмнение. Все повече спални комплекти, секции, кухни се поръчват в този свеж цвят. Причината е само една – страхотното свежо първо впечатление, когато човек влезе в дома и види такава мебел. Ако не сте толкова смели и сигурни в този цвят, то боядисайте стените или налепете такива тапети. Не е необходимо да скачате с нещо прекалено скъпо, като подмяна на секция. Килимите са добра алтернатива в този цвят, но са леко демоде. Всичко е на ваша преценка.

Страстно червено. Един от най – употребяваните цветове за спалнята и коридора, вече се ползва и много успешно в кухните. Секциите, който са тип гланц, в червено са много луксозни и скъпи. Повече за такива секции намерете тук. Секциите на ленистил са едни от най – качествените и разнообразни в бранша.
Имайте в предвид, че ако страдате от мания по черното, то червеното е вашето решение. Направете освежаване на възглавниците, спалните комплекти или някой малък орнамент с червеното. Предупреждаваме ви, да внимавате с него, когато става дума за стени, тапети или всички орнаменти,които се окачат по стените. Червеното не се слави с добра слава при сън, или иначе казано прекаленото му ползване пречи на нормалният сън.

Изчистено, гланцирано бяло! Бялото е класика и е от онези цветове, които сте виждали в съседите. Секциите в бяло са доста класически. Ако обаче обожавате този цвят, то се насочете към гланцовите повърхности. Секция, кухня (особено плота), бар столвое, маса и т.н. Хубавото на бялото е, че каквото и да сложете около него стои добре. Ако искате да играете на сигурно с мебелите в домът си – бялото е вашият избор.

Комбинация – синьо и зелено. За морските любители и хората от градовете, около морето, ще им допадне тази комбинация. Доста смела, но си заслужава. Ползвайте, обаче, само за хола, не прекалявайте в другите стаи. Оставете основни мебели да са в класически цветове. Има се предвид секции, маси, мека мебел. Направете така, че обстановката да е морска, а не мебелите да са като локва.

Рафтовете на секциите в хола – мястото на пъстрота. Дали сте се досещали да подредите и да групирате книгите си по цвят? Имате червени, жълти, сини, черни книги? Стакнете ги по цвят в секцията, на рафта, и ще получите страхотно разчупване в атмосферата.  Оставяйте една идея място между групите за да се вижда стената. А ако секцията ви е красива и елегантна, то това ще привлече доста погледи към нея.

Картините – последният избор на класическата домакиня. Ако се страхувате от радикалните промени, или нямате възможност за това, то поставянето на една картина с основен цвят, като експеримент, ще свърши работа. Поставете дръзка синя картина близо до секцията и гледайте реакциите на хората. АКо ви направят комплимент, то това е знак, че имате нужда от освежаване в съответният цвят.

Благодарим ви за отделеното време, ако имате въпроси ни посетете на ленистил/ком. Ще се радваме, ако сме ви насочили в правилна насока в избора на цвят за вашият интериор.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация