10 митове и легенди за красотата.

от Даяна на 25.06.2013

krasota-mitove-i-legendiЖените трябва да изглеждат добре и да се поддържат,и като такива  от съвсем малки слушаме различни ”правила” относно това  как да изглеждаме красиви,кое ни е позволено и кое-не,ако искаме да запазим по-дълго младостта си и тялото си в добро състояние.Тук ще развенчаем вечните митове и легенди свързани с красотата.

1. Изсушаването със сешоар,пресата,машата и боядисването причиняват косопад.

Не се стряскай от големия лош сешоар.А повечето бои са направени така,че да щадят косъма ти и съдържат предпазващ балсам.Обърни внимание по-скоро на диетата си,защото основната причина за косопада са хормоналният дисбаланс и лошото хранене.

2. Честото носене на шапка води до оплешивяване.

Едни от основните външни фактори ускоряващи оплешивяването са:недостиг на витамини и вредното въздействие на различни химически вещества.Честото носене на шапка може само да ускори процеса,но никога не може да бъде единствената причина.

3. След нанасяне на кожа,парфюмът се разтрива.

Сигурно сте чули,че за да ухае по-добре и по-дълго парфюмът ви,трябва да го разтриете.Всъщност е точно обратното.Това променя аромата на продукта,затова пръскате по малко на различни места.

4. Шоколадът е виновен за появата на пъпки.

Мда,това си е дългогодишна легенда предавана от поколение на поколение. Шоколадът стимулира у нас произвеждането на хормона на щастието,но не и на пъпките.Пък и да беше вярно,не мисля,че някой би се отказал от това сладко изкушение.Истината,е че трябва да изядеш килограми,за да се предизвика някаква кожна реакция.

5. Бръсненето прави космите по-дебели и повече.

Според проучвания избръснатите косми създават само привидно впечатление за удебеляване и умножаване.Истината ,е че самобръсначката просто създава по-неприятно усещане отколкото колата маска.

6. Ако не пиеш достатъчно вода ще се обезводниш и кожата ще започне да се лющи.

Често количеството,което е нужно на организма е силно преувеличено.Да,нуждаем се от вода,за да живеем,но от липсата на няколко литра вода със сигурност кожата ни няма да опада,защото преди кожата ти да се дехидратира,други органи от тялото ти ще ти „подадат сигнали”.Кожата ти ще продължи да бъде суха,ако е такава,дори съвестно да изпиваш по няколко литра вода.

7. Целулитът може да бъде преборен.

Колкото и многобройни козметични продукти в борбата с целулита да измислят дерматолозите,съжалявам,че ще ви разочаровам,но досадната портокалова кожа ще си остане ваш спътник(без значение дали сте с перфектни мерки или малко по-закръглена).Спортът и антицелулитните терапии могат да само да намалят и то за кратко грапавината по кожата ви.

8. Седенето с кръстосани крака причинява разширени вени.

Колкото и странно да ви звучи,причината за появата на разширените вени е точно обратната-ако по цял ден стоим прави или ги получиш като бонус наследство и ген.Затова,момичета,не си давайте много зор и седнете да изпиете по едно кафенцеJ

9. Можеш да премахнеш стриите.

Стриите се получават в следствие на бързо  разтягане на кожата при рязка смяна на теглото или раждане.Стриите се образуват под горния слой на кожата и по какъвто и начин да ги третираш-те ще си останат там,където се намират.Утехата,е че с времето повечето избледняват.

10. Честото подстригване подпомага растежа на косата.

Уви,това е просто поредният класически мит.Подстригването заздравява косата и й придава обем,но със сигурност не ускорява растежа на косата ни,колкото и да ни се иска.Средно косата расте с около един сантиметър на месец,без значение дали я подстригвате или не.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация