юни 2013

grim

Не всеки може да си позволи честото посещение на гримьор, а дори да има тази възможност, гримьорът не е на разположение всеки път, когато се нуждаем от помощта му. Следвайки тези прости стъпки ще можем да си осигурим перфектен грим и излъчване без помощта на специалист, ще сме подготвени за неочаквани срещи и ще спестим някой друг лев.

Почистване – Това е първата стъпка. Измийте лицето си преди грим. Това ще помогне да премахнете всички замърсявания, мазнини и мъртви клетки или стари следи от грим. Може да използвате сапун за лице или почистваща пяна и след това подсушете добре, като внимателно попивате, а не търкате кожата си.

Тонизиране – Тонизирайте, като използвате тоник за лице. Това ще ви помогне да премахнете следи от сапун и стимулира кожата ви.

Хидратиране – Това е една от най-важните стъпки. Важно е да хидратирате кожата си, за да възстановите влагата й и да я подготвите за основата. По този начин изравнявате тена на лицето си.

Корекция на тъмните кръгове и петна – Повечето жени използват много силен коректор и това, което правят, е че подчертават тъмните кръгове и петна. Коректорът трябва да е един нюанс по-светъл от цвета на кожата ни, като най-подходящи са жълтеникавите цветове. Поставете в ъгъла на окото  и отстрани на носа.

Прочетете и останалите съвети за ефектен грим…

{ Comments on this entry are closed }

parfumi

Различните аромати визуализират безброй картини в съзнанието ни. Те си играят със сетивата и гъделичкат въображението ни. Спомняте ли си мириса на детството? А на любовта? Случвало ли ви се е да усетите даден аромат и в ума ви да изникнат хиляди спотаени спомени? И всичко това благодарение на няколко благоуханни нотки. Парфюмът е израз на нашия характер и личност. Научете се да четете тайните на миризмите и изберете подходящия за вас.

Тествайте вашия парфюм.

Ароматите миришат различно на всяка кожа. Той варира в зависимост от типа кожа и епидермиса. За да усетите един парфюм най-точно и да тествате издръжливостта му, напръскайте в участъците, където може да се измери пулс (врата, китката) и изчакайте половин час. Така ще откриете истинската личност на аромата и начина, по който ви кара да се чувствате.

Разберете нотките на парфюма.

Ароматът притежава конструкция във формата на обонятелна пирамида разделена на три части. Високи тонове, които се различават веднага и се възприемат от изпарение; средни тонове, чиито нотки може да почувствате до 10 минути и слаби тонове, чиято миризма може да усетите едва час след прилагането му, когато всички нотки излязат наяве. Един парфюм е траен и силен, ако успеете да усетите нотките му до 10 минути.

Изберете правилната формула.

Тоалетна вода, парфюм, чиста вода. Не винаги е лесно да се избере най-добрата формула, която ни подхожда. Тоалетната вода е идеална за ежедневна употреба, тъй като оставя много дискретна следа. Лосионите и пудрите също деликатно ароматизират кожата. Изберете парфюм, когато искате по-интензивен аромат, който да носите цяла нощ.

Вижте и останалите съвети, затова как да изберете вашият парфюм…

{ Comments on this entry are closed }

botox-polzi-vredi

През последните години все повече жени по целия свят използват ботокса, като едно от най-добрите решения против бръчки. Преди, обаче да се подложите на подобен вид лечение, трябва да знаете за ползите и вредите му, за това колко време трае, какво точно означава.

Какво точно е ботоксът?

Ботоксът е разредена форма на ботулинов токсин и първоначално се използвал за лечение на мускулни спазми, а днес е едно от най-добрите лечения за премахване на бръчки. Ботоксът е вещество, което свива мускулите и по този начин предотвратява появата на бръчки. Ботулиновият токсин се инжектира с много тънка игла и в много малки количества в кожата или в мускулите на обработваемата площ. Инжекциите са почти безболезнени и могат да се прилагат от лекар или хирург, без анестезия. Процедурата отнема само няколко минути и не задължава пациента да носи превръзки. Средното време за възстановяване е от 24 до 48 часа.

Кога е приложимо?

Ботоксът се прилага на места като челото и очните линии, но може да се прилага и по брадичката, носа и шията. Някои хора използват този метод за намаляване на бръчките, които се образуват върху устните или около устата. Тази област е много деликатна, така че трябва да сте много внимателни, защото тези мускули са включени във функциите за говорене, ядене и пиене.

Прочетете и останалата част от тази статия…

{ Comments on this entry are closed }

30 полезни съвета за красота.

от Даяна на 25.06.2013

suveti-za-krasota

През последните години жените  се подлагат на всякакви козметични процедури ,в името на красотата. Тук ще ви покажем едни от най-добрите съвети за красота, без да е нужно да лягате на операционната маса или да се подлагате на какви ли не сложни процедури за разкрасяване, които в край на сметка не е сигурно дали ще имат желаният краен ефект, а рисковете са огромни.

Вярваме, че тези невероятни 30 съвета, ще ви помогнат да станете още по-красиви, отколкото сте в момента. Предполагаме, че вече заинтригувахме вашето любопитство, затова няма да ви измъчваме повече, а направо ще преминем към нашите 30 златни правила за красота:

Виж всичките 30 съвета за красота без пластични процедури…

{ Comments on this entry are closed }

krasota-mitove-i-legendiЖените трябва да изглеждат добре и да се поддържат,и като такива  от съвсем малки слушаме различни ”правила” относно това  как да изглеждаме красиви,кое ни е позволено и кое-не,ако искаме да запазим по-дълго младостта си и тялото си в добро състояние.Тук ще развенчаем вечните митове и легенди свързани с красотата.

1. Изсушаването със сешоар,пресата,машата и боядисването причиняват косопад.

Не се стряскай от големия лош сешоар.А повечето бои са направени така,че да щадят косъма ти и съдържат предпазващ балсам.Обърни внимание по-скоро на диетата си,защото основната причина за косопада са хормоналният дисбаланс и лошото хранене.

2. Честото носене на шапка води до оплешивяване.

Едни от основните външни фактори ускоряващи оплешивяването са:недостиг на витамини и вредното въздействие на различни химически вещества.Честото носене на шапка може само да ускори процеса,но никога не може да бъде единствената причина.

3. След нанасяне на кожа,парфюмът се разтрива.

Сигурно сте чули,че за да ухае по-добре и по-дълго парфюмът ви,трябва да го разтриете.Всъщност е точно обратното.Това променя аромата на продукта,затова пръскате по малко на различни места.

4. Шоколадът е виновен за появата на пъпки.

Мда,това си е дългогодишна легенда предавана от поколение на поколение. Шоколадът стимулира у нас произвеждането на хормона на щастието,но не и на пъпките.Пък и да беше вярно,не мисля,че някой би се отказал от това сладко изкушение.Истината,е че трябва да изядеш килограми,за да се предизвика някаква кожна реакция.

5. Бръсненето прави космите по-дебели и повече.

Според проучвания избръснатите косми създават само привидно впечатление за удебеляване и умножаване.Истината ,е че самобръсначката просто създава по-неприятно усещане отколкото колата маска.

Прочети и за останалите 5 митове и легенди за красотата…

{ Comments on this entry are closed }

Край на диетите!

от Даяна на 23.06.2013

bez-dietiЗабрави за диетите! Забрави за ограниченията! Организмът ти има нужда от всичко!

Последни проучвания показват, че дори най-безобидната и лесна диета влияе зле на организма. Все повече нараства броя на жени, страдащи от проблеми със стомаха, гастрит и анемия.

Важно е родителите да изградят полезни хранителни навици на своите деца от ранна детска възраст. Правилното хранене се извършва често и на малки порции. Така хранителните вещества се усвояват пълноценно – без да предизвикват негативен отговор от страна на метаболизма през часовете, през които организмът е без храна. Интервалите на хранене трябва да бъдат не по-големи от четири часа, а  закуската да бъде обилна, защото организмът разчита на нея през целия ден. Пропускането на закуската се възприема от организма като гладуване, а метаболизмът се забавя, което води до пестенето на хранителни вещества.

Прочетете цялата публикация „Край на диетите!“…

{ Comments on this entry are closed }

Дори в XXI век темата за полово възпитание си остава табу за много родители. А защо? Всеки родител, педагог и възпитател познава физиологичните и психологичните промени, които настъпват сред подрастващите. Преди години  говоренето на тема секс се е смятало за срамно, а днес много от родителите мислят, че няма нужда да говорят с децата си по този въпрос, защото това е работа на училите, има литература, филми и най-вече Интернет, където информация бълва от всякъде.

Но всъщност нещата са доста по-различни. Родителското рамо е най-голямата подкрепа за един тийнейджър. Половото възпитание е това необходимо знание, което родители и учители трябва да дадат на децата върху биологичните, психичните и здравно-хигиенните проблеми на пола, на половия живот и половите взаимоотношения.

Преди всичко морални проповеди, забрани, страромодни съвети, заплахи, наказания и предупреждения са напълно излишни! Достигането на полова зрялост и воденето на полов живот са моменти, които достига всеки един индивид. Много родители отказват да приемат факта, че малкото им детенце е пораснало и като всеки нормален човек мисли за любов и има сексуални потребности. Когато осъждаме и се борим против сексуалността ние не помагаме на децата си. Напротив, трябва да полагаме всички възможни усилия, за да ги подготвим до такава степен, че любовта и половият живот да им носят щастие. В противен случай родителите загубват доверието на децата, а в последствие те започват и да ги лъжат.

Прочети цялата статия…

{ Comments on this entry are closed }

Личната хигиена

от Даяна на 23.06.2013

Лична хигиена

Личната хигиена – пряк път до здрав организъм.

Личната хигиена е дело на всеки отделен индивид. Изключително важна роля в знанията за нея играе здравната просвета. Добри  познания в тази област трябва да има всеки човек, защото липсата на хигиенни навици може да доведе до разпространението на различни инфекциозни и паразитни заболявания.

Кожата:

Кожата покрива цялото тяло, а чрез нея се осъществява една от основните връзки на организма с околната среда. Като бариера тя предпазва човешкото тяло от вредни външни влияния, участва в минералния, витаминния, мастния, белтъчния и въглеродния обмен. Поради множеството задачи, които изпълнява, кожата се нуждае от специална хигиена, за която се използват различни миещи и козметични средства. За поддържане на чистотата й са необходими вода и сапун. Използването само на вода е недостатъчно, защото не се измиват твърдите частички и мазнините, а най-подходящи сапуни са тоалетните сапуни. Неподходящите сапуни предизвикват поява на гъбички, заболявания върху кожния слой, алергични реакции и други.

Прочети цялата статия за личната хигиена…

{ Comments on this entry are closed }

Земетресения

Заметресения

С всеки изминат ден се убеждаваме колко крехка и уязвима е нашата планета. За жалост все по-често се замисляме каква малка част от Вселената сме всъщност и  колко сме безпомощни срещу зачестилите стихийни бедствия, които ни връхлитат. Именно тези бедствия са излючително коварни и опустошителни, поради тяхната внезапност. Най-трудното за прогнозиране бедствие е земетресението.

Но все пак – съвременният човек не е съвсем безсилен при земетресение. Опитът доказва, че човек е способен да спаси живота си, облекчи участта на околните и намали уврежданията си – чрез своето поведение, следвайки някои правила.

Земетресението може да се случи навсякъде, без значение дали се намирате в земетръсна зона, или не. За никого не е тайна, че земетресенията причиняват жертви и наранявания, колкото и слаби да са те. Но ако населението е добре подготвено, земетресението, което ще последва, може да причини много по-малки загуби от очакваното. Ние – хората, не можем нито да предотвратим опасната стихия, нито да я спрем. Но можем да си помогнем за едно по-добро преживяване и съществуване след щетите.

Специално за теб, читателю, предлагаме някои основни правила.

Цялата статия…

{ Comments on this entry are closed }

stres

В монотонното си забързано ежедневие често пропускаме грижата за своето здраве. Живеем бързо, а просперираме бавно, купуваме лесно, но изкарваме трудно, храним се често, но за сметка на това вредно, гордеем се с  качествено образование, но загубихме човешките си знания. И най-важното – имаме  развита медицина, но все по-малко здраве.

Здравето е най-голямата ни ценност, а животът на бързи обороти ни отклонява от грижата за него.

Стрес!

Ежедневният стрес представлява един от най-разпространените проблеми в днешно време. Динамичният свят води до повишаване на изискванията от нормалния човек, който не винаги е в състояние да се справи с възложените му трудни задачи.

Внимание!

Стресът на работното място засяга над 40% от работещите хора в Европа. На пръв поглед този проблем е безобиден. Но всъщност той води води със себе си редица други проблеми като понижаване на имунната система, главоболие, проблеми с храносмилането и мускулно-скелетни нарушения, безсъние, ниска трудоспособност. Доказано е, че стресът дори прави хората нещастни. Той оказва негативно влияние върху психиката на човек и нарушава работата на всички системи в организма.

Прочетете и останалата част от статията….

{ Comments on this entry are closed }