септември 2013

parfums-head

В тази статия ще намерите полезни съвети относно това как да нанасяте правилно ароматни продукти и как да извлечете максимална полза от вашите парфюми през топлите месеци.

Лятото носи редица предизвикателства пред любителите на парфюми. Има няколко фактора, с които трябва да се съобразите при избора и носенето на аромати по време на по-топлите дни.

Запознайте се добре с видовете нотки

Точно както не бихте носили пуловер на летен пикник, има някои нотки на парфюми, които са подходящи за по-студените сезони. В разгара на лятото, свежи и естествени, или поне вдъхновени от природата ароматни съставки са добре дошли. Те включват цитрусови, плодови, океански, дървесни и леки цветни нотки на парфюми.

Ароматните нотки, които трябва да избягвате през лятото и тези, които биха предизвикали главоболие поради усилващият им се аромат от топлина, са например тежки флорални смеси, преситен ориентал, пачули, ванилия и други сладки, сиропирани или захарни аромати.

Вижте и останалите съвети за избор на парфюм през лятото…

{ Comments on this entry are closed }

kozmetika-head

Замислете се какво знаете за състава и историята на козметиката! Голям процент от жените по света използват всекидневно богато разнообразие от козметични продукти и то без дори да познават същината им.

Думата козметика идва от гръцки език и дава своето определение за изкуството да разкрасяваш. Когато говорим за козметика имаме предвид всички онези средства, които служат за прикриване на недостатъци или пък обратното – подсилване на красотата на части от човешкото тяло.

Какво включва?

 Добре познатата ни съвременна козметика включва голям набор от продукти като кремове, фон дьо тени, пудри, руж, червила, балсами, моливи за устни и за очи, сенки, тушове, спирали. Наборът от продукти е необятен, така че към списъка могат да се прибавят още много продукти, които покриват индивидуалните нужди и потребности.

Продуктите за козметика са насочени главно към женската аудитория, като употребата засяга всички части от тялото. Понякога, но по-рядко, козметика се използва и при представителите от мъжкия пол като сценично допълнение или прикриване на недостатъци и белези.

 Производството на козметика се е превърнало в основна дейност на множество предприятия и фирми по цял свят. Доминантна дейност се извършва още от началото на 20-ти век от мултинационални корпорации, а разпространението и дистрибуцията е в ръцете на по-малки фирми, чийто приоритети засягат най-разнообразни бизнес сфери.

Прочетете още по темата…

{ Comments on this entry are closed }