август 2015

detska-staia

След като сме подбрали подходящите мебели за детската стая е време за нейната украса. За съжаление това е по – лесно да се каже, отколкото да се направи. Децата растат бързо и всяка непремерена декорация ще избледнее в детските очи след време. В тази статия ще поговорим малко за мебелите в детската стая,декорацията и спалните комплекти. Ще се постараем максимално да покрием темата, макар и доста дълга. Да започваме.

1. Мебелите. Детската стая сама по себе си е голямо предизвикателство за обзавеждане. Като се започне от леглото или спалния комплект, през килима – дали да е пригоден за игра, та дори през малки бюра, които по – късно стават прекалено малки. Много е важна границата на практичността с уцелването на годините на детето и неговите индивидуални нужди. Детските секции са най – добрата мебел в детската стая. Те могат да изкарат детето, дори до напускане на семейното гнездо. Детската спалня също е приятелска мебел и може да остане за дълго време. Особено ако е спален комплект. В него ще са включени повечето необходими мебели – гардероб, скрин, легло, дори завивка. Ако все още не сте закупили спални комплекти за спалня, посетете сайта.. Спалните комплекти за деца са много детайлни и изработени с любов към фината настройка и стил.
Смяната на чаршафите и промяната им спрямо годините на детето е лесната промяна. Що се каса до цветове, обаче, не е толкова лесно. Една много напудрена детска стая с много розово и бебешки цветове много трудно се превръща в стаята на пораснал човек. Избирайте класически модели мебели, комбинирани с добри орнаменти и декорация за да напасвате годините. Това може би обобщава и решава проблема.

2. Стените. Стените са проблема, както посочихме по – горе. Мебелите можем да ги маскираме, но цялостната атмосфера – не. Затова препоръчваме да заложите на сигурно в дългосрочен план. Характерните цветове са ярките, класическо бяло, топлите – жълто, оранжево и жизнерадостни цветове. Не забравяйте, че в детската стая цялото обзавеждане на мебелите и орнаментите по стените трябва да са леки, не прекалени. Опростеното е ключът. С времето то, детето, ще си постави плакати, снимки и т.н. Доверете се на меката обстановка, а не на натруфената такава.

Зарежете бебешкото розово, което всяко дете има и което все повече се мрази. Заложете на топлите, не прекалени цветове.

Може да видите и останалите съвети…

{ Comments on this entry are closed }

Освежаване на дома

Не всеки разполага със средствата необходими за непрестанно освежаване на дома. За съжаление нещата са такива. Все пак за да не сме толкова негативни ето нашите 5 начина за това как можем максимално да оползотворим нашите средства за да свежнем дома си по най – добрия и удачен начин!

На първо място слагаме : Аксесоарите.

Ако питате някой дизайнер на дрехи той ще ви каже, че основният принцип е : пълним си трикрилния гардероб с вечно актуални, класически и естетични дрехи, а да сме в крак с модата добавяме евтини и практични аксесоари всеки сезон/година. Ние от ЛениСтил, като производител на мебели вече двадесет и три години знаем това. Закупувайки класически модел вие вече притежавате силата да сте в крак с нещата добавяйки кокетни аксесоари непрекъснато. Естествено не прекалявайте все пак това са мебели, не дрехи!

За да не сме голословни ще дадем пример .. през тази година 2015, казват че модната тенденция ще е оранжево. Защо трябва да похарчим стотици левове за ново обзавеждане, диван и кухня, като можем да сложим покривало или друг по атрактивно-оранжев аксесоар??

Подсказваме, тайната е във възглавничките. Изключително бюджетни и красиви естетически те са вашият избор за временно ползване. Можете да ползвате този лайт мотив във всичко! Вази, картина, чаршафи, комплекти, изкуствени цветя и т.н. Така домът ви ще е на висота винаги, по всяко време на годината, във всеки сезон!

На второ място : Растенията

Нека добавим елементи от природата. Няма нищо по – свежо от това. Има ли нещо по – свежо от растение? Нима има нещо по – живо от това? – замислете се. Това, може би, е липсващото звено във вашият интериор. Все пак не прекалявайте… не искате домът ви да се превърне в джунгла, нали? Замислете се за килима, паркета и другите мебели. Растенията придават раздвижване в дома. Ние препоръчваме : ВИНАГИ да има ваза с прекрасни, сезони цветя на масата… за вашия дом и за вашето настроение.

Трето място : Нека направим ротация на мебелите.

Освободете си няколко часа за да разместите мебелите си, това ще ви накара да се почувствате все едно сте в нов дом!  Новото излъчване дава нови предимства и често се оказва по – добро от старото… Ако ви се струват разни неща излишни – вече, ги премахнете или складирайте някъде на сигурно място. Заменете разни мебели с други по – разчупени и функционални. Освободете допълнително място. Стаята ще се „открие” пред вас и вашите гости. Това само с два – три часа местене на мебели. Ако все още не сте избрали мебели, можете да посетите онлайн магазин за мебели ЛениСтил. Онлайн магазинът е снабден с топ модели.

Вижте и последните 2 съвета за освежаване на дома…

{ Comments on this entry are closed }

Жасмин

Жасмин. И само думата е достатъчна да предизвика усмивка и трепетни спомени у мен, които свързвам с гордия храст в градината на баба ми и с една среща през пролетна вечер с ученическата ми любов.

 За родината на жасмина все още се спори – спорят и Персия и Индия. Името на жасмина произхожда от думата ясмин, което на ирански означава „дар от бога“, а от друга страна индийците изтъкват, че най- старите писмени източници, които упоменават жасмина са на древен индийски, чието име преведено означава лунна светлина. Жасминът присъства в повечето световни култури като символ на чистота, мъдрост, всеотдайна обич и е национал символ на Индонезия, Филипините и Пакистан. Аз, обаче се радвам че жасминът си стои спокойно в повечето от флаконите с любимите ми парфюми.

  Растението днес е разпространено от Китай до Индия и от Иран до Египет и Мароко, от Испания до нашата Родина. В някои от тези страни отглеждането му е в служба на парфюмерийната, козметичната, фармацевтичната, хранително- вкусовата промишлености, както и при производството на свежи, почистващи препарати, ароматизатори, интериорни спрейове. В всета са познати повече от 200 вида жасмин, които разполагат с подобни форми на цетчето, но с различно оцветяване- някои цветчета са бели, други розови, трети жълти, кремави, като най- известни са жасмин Sambac, жасмин Stefanotis, мадагаскарски и индийски жасмин. В Европа произведеният в Италия и Франция жасмин е с високо качество, като събирането на цвета става много рано сутрин, преди слънцето да е загряло нежните венчелистчета и ароматната есенция да излитне. Етеричното масло, получено от цветовете на растението, съдържа бензоин ацетат, линалил ацетат, индол и се получава чрез дестилация или чрез екстракция. Тук трябва да отбележим, че жасминовото масло, заедно с розовото са най- скъпите етерични масла, защото при обработката им при 100 килограма цвят се получават милиграми етерично масло.

Прочети цялата статия >>>

{ Comments on this entry are closed }

Групово обучение в детски градини

Здравейте, понеже често взе да се чува колко са некомпетентни учителите в детските градини и как нямат подход към децата, а много хора прибягнаха до индивидуално обучение, мисля че една такава статия е добра дошла на всеки, който се колебае. Ще разгледаме основните принципи и плюсовете и минусите на детската градина и индивидуалното обучение. Нека започваме!

Детска градина : Това е място, което почти всеки от нас е израснал и получил първите стъпки и уроци в живота. Голям минус на детската градина, нещо което всеки отбелязва, е че липсва индивидуален подход към нашето дете. Почти винаги има 20-30 деца, всяко с изисквания, претенции и създаващо конфликтни ситуации (в един или друг момент). Друг минус е липсата на гъвкавост във времето. Ако работите до много късно или нощни смени, това е много трудно планиран процес. Всеки гледа вас и пита „Кой ще закара малката/ия утре на градина?”. Рядко обучението в детската градина продължава лятото. В повечето такива нещата не са такива. За съжаление повечето градини нямат достатъчно ресурси за поддържане на добра материална база, особено в по – малките градове. Това е причина много родители да предпочетат да пътуват с часове за да са в града. За да не сме толкова негативни към детските градини, нека споменем плюсове, който може да ни върнат увереността в избора. Плюс е, че детето расте в голяма социална среда. То комуникира, общува, сприятелява се и научава неща от живота, които иначе няма как да научи. Например, че не всяко дете ще му играе по свирката и ще прави каквото то каже. (нещо, което родителите често правят). Изграждането на персоналност и индивидуалност е в основата на детските градини. Нека детето ви изпъкне, като лидер или с талант пред останалите, нека има самочувствие и база за сравнение. Ако стой цял ден в къщи, как ще знаем дали изявява талант с дадена насока? В детската градина детето избира само в какво да се насочи, избора е голям – коли, строежи, каране на колело, катерене и т.н. Основното предимство на детската градина е именно това – изграждане на детето в ранна фаза и то самостоятелно, като процес, без ние да влияем.Частните детски градини са също вариант, за тях ще говорим малко по – късно. Ако искате да разгледате повече за тях, то вижте този сайт.Освен детска градина е и ясла и има огромно разнообразие от курсове.

Може да прочетете цялата статия от тук…

{ Comments on this entry are closed }

Мебели

Навярно ви е писнало то домове, които изглеждат еднакви. Да, онова чувство, когато отидете на гости и разберете, че домакинът има същата секция, мека мебел или маса, като вашите или някой друг домакин. Навярно вече ви е дотегнало от бежовото, еднотипното бяло или комбинацията на черно и светъл цвят.Е, ако и вие страдате от тези дразнения, то тази статия е за вас.

Синьо, като самото небе. Започваме с нещо по нестандартно. Как ви се струва секция в кобалтово синьо ? А сега си представете шкафовете на гардероба на секцията… бяло и кобалтово. Добавяйки цветове от по – светлата и топла гама вие уравновесявате самата яркост чрез акцент.

Зелено, като свежата гора.Ако сте от хората, които работите от къщи (нещо с компютър, предполагаме), то това са вашите цветове. Секцията в бяло, на фона на зелено тип ябълка, повдига нивата на мотивация за работа многократно. Избягвайте монотонността, когато става дума за работа от вкъщи. Ако се занимавате с по – артистична дейност добавете екстравагантни капки тип пръски, по възглавници, стени и т.н. Те ще добавят липсващата енергия в стаята.

Портокалово оранжево. Това е новата тенденция в мебелите, без съмнение. Все повече спални комплекти, секции, кухни се поръчват в този свеж цвят. Причината е само една – страхотното свежо първо впечатление, когато човек влезе в дома и види такава мебел. Ако не сте толкова смели и сигурни в този цвят, то боядисайте стените или налепете такива тапети. Не е необходимо да скачате с нещо прекалено скъпо, като подмяна на секция. Килимите са добра алтернатива в този цвят, но са леко демоде. Всичко е на ваша преценка.

Страстно червено. Един от най – употребяваните цветове за спалнята и коридора, вече се ползва и много успешно в кухните. Секциите, който са тип гланц, в червено са много луксозни и скъпи. Повече за такива секции намерете тук. Секциите на ленистил са едни от най – качествените и разнообразни в бранша.
Имайте в предвид, че ако страдате от мания по черното, то червеното е вашето решение. Направете освежаване на възглавниците, спалните комплекти или някой малък орнамент с червеното. Предупреждаваме ви, да внимавате с него, когато става дума за стени, тапети или всички орнаменти,които се окачат по стените. Червеното не се слави с добра слава при сън, или иначе казано прекаленото му ползване пречи на нормалният сън.

Цялата статия >>>

{ Comments on this entry are closed }