октомври 2015

kozmetika-i-grim

За да изглежда добре всяка жена полага усилия, като поддържа кожата, косата и ноктите си според съответния сезон. Не винаги обаче решенията, които взимаме относно каква козметика да ползваме през съответния сезон е правилна. Нашето тяло, както и ние самите имаме различни нужди през различно време от годината. Затова нека се вслушаме в това, което ни подсказва и да му дадем това, което му е необходимо с правилната козметика, разбира се.

Как да се погрижим за ноктите си през настъпващия зимен сезон?

Ето няколко съвета относно това, от какво се нуждаят нашите нокти. На първо място зимата е най-студеният сезон през годината. Това разбира се, се отразява на цялото ни тяло. Ние изпитваме липса на витамини, поради не голямото разнообразие от плодове и зеленчуци, които консумираме през този сезон. В резултат на това ноктите ни могат да започнат да се делят, да се чупят или да изтъняват чувствително. За да предотвратим това трябва да стимулираме освен вътрешно организма си и външно с подходящата козметика. Използвайте заздравител за нокти или някаква лечебна терапия за нокти. Оставете за малко настрана базата и топа 2 в 1, защото този продукт не е така силно изразен в лекуването на отслабнали нокти. Моят съвет е да редувате нанасяне на продукта на чиста нокътна плочка, а след три дни повтаряне вече върху нанесения първи пласт. По този начин ще направите една по-интензивна терапия и ще подпомогнете по-бързото възстановяване на ноктите си.

Олио за коса или хидратиращ флуид?

Настъпващият сезон предполага носенето на по-плътни материи на дрехи, от които косите ни буквално настръхват. За да обуздаете наелектризираната си коса през зимата са нужни няколко хитринки. Една от тях е използването на балсам по дължините на косата на всяко измиване. Той запечатва косъма и предотвратява разпиляването на косите. Друга малка тайна при грижата за косата през зимата е използването на олио за коса, а не хидратиращ флуид. Олиото е по-тежък и зимен продукт, който придава гланц на косата Ви и я заглажда така, че да Ви спести много проблеми, причинени от вълнените зимни шалове и яки.

Натиснете тук, за да прочетете цялата статия…

{ Comments on this entry are closed }