декември 2015

Модулни секции - обзавеждане за хол

Без съмнение има три вида мебели, които сме много предпазливи при покупка, това са : кухните, меката мебел – дивани и разбира се секциите. Модулните секции са нещо доста практично в наше време и нашето разбиране винаги е било, че ако не можете да намерите подходяща стандартен вид секция, то модулната е за вас. Модулните секции са нещо ново за България, но абсолютно мъст хав за домакини, които се лутат между моделите.

Защо обаче модулните секции, сами по себе си, са толкова трудни за избиране… е парите си казват думата. Малко хора биха хвърлили петстотин – шестстотин лева за нещо, което след месец – два искат да сменят защото „не пасва” . Винаги домакините са натоварени с тези тежки задачи. Тук идват експертите по интериорен дизайн – ленистил – фабрика за мебели с над 20 години история, позиционирана в гр. Добрич. Те знаят всичко що се отнася до тези така капризни мебели. Ето техните съвети:

Модулни секции са равностойни на удобство и практичност. Те са предпочитани от клиентите заради мобилността си, представете си, че сте под наем, купувате си секция на модули и в един момент се изнасяте. Какво правим, ако беше стандартен модел? Да търсим жилище за секцията? – това е просто глупаво и несъобразително. Тяхната препоръка е да се ориентирате към секциите, по специално към модулните.

Ако жена ви често си сменя мнението, познато, то това ще ви освободи от непрекъснатото обсъждане, как, защо и къде да се позиционира секцията, просто буташ едното шкафче на една страна, другото на друга и готово. Толкова е просто, че чак е гениално!

Често такива модели се вземат от офиси или се ползват за допълваща мебел – такава, която допълва сегашна или бъдеща конфигурация. Представете си, можете да купите две секции едната стандартна другата модулна и да ги обедините в едно произведение на изкуството – без аналог във вашият град. За детски стаи също са много функционални – детето расте, нуждите му се променят във времето и малко по малко нещата се разместват…

Повече за модулните секции…

{ Comments on this entry are closed }

Диван "Калифорния" - мебели за хол

Ако все още се колебаете и сте в стрес от многото предложения за дивани, ако все още имате спорове с половинките ви, то ние ще ви насочим към моделът Калифорния! – топ модел на топ цена.

Диван Калифорния без съмнение е перфектният баланс между комфортът и качеството в невероятна комбинация. Независимо дали диванът ви е нужен за да осигурите комфортът на вашите гости, или за удобство в холът, то Калифорния е добър избор.

Малко хора знаят, че този диван е топ селер в почти всички фирми и е много добре познат на българският пазар. Едни от най – точните дистрибутори на този продукт са ЛениСтил. Можете да разгледате сайтът им за повече информация.

Когато се купува такъв диван, обаче, който е известен, като Калифония, ориентирайте се какви ще са материалите, които ще бъдат прилагани към него, кой ще го изработи и има ли той нужните материали, машини и знания за това… – този съвет е най – вече да ви предпазим от некоректни производители на мека мебел. Много често се използва по – тънки плоскости, по – нискокачествени дамаски и шевове… внимавайте. Външният вид в меката мебел често е доста лъжлив и искайте информация за материалите, използвани за направата на този страхотен диван Калифорния.

Понеже диванът е доста разпространен в нашата страна, той се предлага по доста стандартни размери, а именно три на два метра с осемдесет и пет височина. Всичко различно е някаква модификацията на фирмата, която си позволява да променя страхотният модел. Точно размерите на Калифорния диван го прави свръх функционален и практичен.

Диванът е с механизъм познат на потребителите като клик клак механизъм и е често ползван, ако успеете да намерите моделът с друг механизъм вземете него… клик клак не е много качествен във времето…  А издръжливостта зависи от това. Четете внимателно описанието на опаковката, както се казва, в случая искайте от продавач консултантът гаранция за материалите и изработката.

Не пропускайте да прочетете повече за диван „Калифорния“ >>>

{ Comments on this entry are closed }

Обзавеждане за кухня

През годините готовите кухни се наложиха като най – доброто, което можеш да вземеш на най – добрата цена, това се случи заради социализмът, където всичко беше силно стандартизирано. Предимството е за хора, които искат и са в стандартни жилища, повечето сме такива, не са в фамозни къщи с екстравагантен интериор, правен от най – добрите, костващ десетки хиляди. Повечето от нас не искат нещо свръх, а просто функция, място където се готви, какво му казваме, а не моден подиум ! Готовите модели се различават от модулните по това, че са един вид сглобени. Някой друг е помислил вместо вас, как ще изглежда вашата кухня и вие се възползвате на готово от опитът на експертите. Важно е да се знае, че готовите модели са понякога в пъти по евтини от модулните и особено поръчковите кухни по индивидуален проект. Това е огромно предимство за тези от нас, които не са готови да похарчат хиляди, за да се показват на съседите. Готови кухни цени, можете да разгледате във всеки онлайн магазин за мебели. Ние препоръчваме ЛениСтил, като предпочитан избор, заради големият асортимент и бързата доставка. Това е така, защото те имат много от стандартните, готови модели в наличност, това позволява да имате нова кухня до дни, тъкмо преди празниците, да се обзаведете с нещо полезно.

Понякога готовите кухни са доста красиви и пасват чудесно във вашият дом. Интериорните дизайнери често препоръчват такъв вид модели заради цената, функциите и точните мерки. В тези модели никога няма да се случи миялната ви или пералнята да не впаснат в отреденото им място, това е така, защото са стандартни, готови сглобени.

Такива готови модели се ползват често във хотелите, мотелите и заведенията, защото там всичко трябва да е здраво и стандартно. За хората, които искат здравина на добра цена, без специални лайсни, декорации, принтове и прочие – готовите модели кухни са за тях!

Производителите на такива модели са доста в България, най – вече в централна българия – Разград и Североизточна – Добрич. Именно там е позиционирана въпросната ЛениСтил – утвърден производител на мека мебел и познат с голямата си наличност на готови кухни за вас.

Друго голямо предимство на готовите, сглобени кухни е че не се занимавате с проекти, обикаляне, размери, просто влизате онлайн и купувате, без обяснения, имате право да ги върнете кухнята, ако не ви хареса, това е предимството.

Научи повече за обзавеждането на кухнята…

{ Comments on this entry are closed }

Обзавеждане за хотели

Всеки, който пътува, без съмнение, независимо дали за работа или е на почивка семейно, прави неоспорима разлика в това какво е обзавеждането на хотелите в които е отсядал. Клиентите често правят това дори несъзнателно, просто избират по – хубавото. Това е нормално, но как можем да направим така, че те да изберат нашият хотел ?

Не се заблуждавайте, ако мислите, че да изберете мека мебел за домът ви е трудно, то представете си какво е за цял хотел… Хотелските стаи, сами по себе си, не са еднакви, а трябва да станат такива, след като се обзаведат… това е голямо препятствие за мебелните фабрики, защото трябва да се произведат много продукти, наведнъж, които са близки, като размер, като конструкция и дизайн и грешката е на една ръка разстояние, както се казва…

Обикновено се започва от размерът или площта на стаите или апартаментите – помещенията. След това внимателно се оглеждат тръбите, кабелите и всички инсталации в помещенията, често хотелите са със сложно окабеляване. Често на огледа са всички – електротехници, строители, собственик, управител, мебелни фирми, интериорни дизайнери и т.н.

Всичко трябва да се огледа от всеки ъгъл, всеки елемент… Често, при наистина тежки, големи и стилни проекти, които струват милиони се ползват визуализации на програма, която ги предоставя в 3D формат, правят се повече от 2-3 варианта и се избира по – добрият.

Хотелските стаи, както и обзавеждането на хотели се дели според вида стаи – единични, двойни и президентските апартаменти. Двойните стаи, както и повечето единични, освен ако хотелът не е много претенциозен са почти еднакви, просто е добавено още едно легло (не двойно, а просто още едно единично) включват се портманто със закачалки, тоалетка топ комод, двукрилен гардероб и т.н. (няма да наблягаме върху килими, лампи и т.н.).

Често се набляга на стандартните елементи, защото хотелите и обзавеждането им се гледа от много, много различни хора, а те имат различни вкусове, в случая е добре да са стандартни нещата, а не дизайнерски… пък и излиза доста по – евтино.

Сега да си дойдем на думата… обзавеждане на хотели е много трудно за избор защото се ползва от маса хора, трябва да е супер здраво, много устойчиво и да се направи от лесно сменяеми или перящи се мебели. Меката мебел трябва да е устойчива на износване и петна, за да издържи хилядите хора, които стоят на нея. Не правете компромиси при обзавеждането на хотели в никакъв случай, заложете на българско, гарантирано добро, производство.

Прочетете останалата част от тази статия…

{ Comments on this entry are closed }

Гардероби с плъзгащи врати

от Даяна на 23.12.2015

Гардероби с плъзгащи врати

Функциолността и удобството при използване на определена мебел е наистина важно за всеки един обитател на дома. На никой няма да му е приятно ако се налага всеки път да се покатерва на стол за да отвори определен шкаф. Или пък да води тежки битки с дивана, когато се налага да използва функция сън. Основната идея в случая е не ние да робуваме на вещите и мебелите, а те са тези които правят живота ни по-лесен. Именно на това ще обърнем малко повече внимание в тази статия. И по точно как един гардероб с плъзгащи се врати ще направи използването му по-приемливо.

Независимо от това какъв по вид е гардероба – двукрилен, трикрилен и т.н. ние винаги имаме с какво да го напълни. Той е една от най-използваните мебели у дома. Там съхраняваме основно дрехи, но при видове с по-големи размери той се използва също и прибиране на най-различни неща. Когато избираме подходящият за нас и семейството ни гардероб ние се водим основно от нуждите си. От това на първо място с какво свободно пространство разполага помещението където ще го поставяме. Колко човека ще го използват и какво най-често ще съхраняват в него. За предпочитане е винаги по-големият гардероб. На това мнение са и нашите клиенти. Това е така поради факта, че освен малки предмети и дрехи, по-големият има възможност да побере и по-едри неща/като например куфара, който използвате при чести пътувания и други/.

Когато говорим за гардероб с плъзгащи врати винаги отбелязваме предимствата му пред този със свободно отваряеми. Основен и много важен тук е момента на спестеното пространство. Наистина при големи помещения не е кой знае какъв проблем това как точно ще се отваря гардероба. Но са стандартни и по-малки стаи тези с плъзгащи врати са за предпочитане. Механизмът за работа с такъв тип врата е изключително лесен и опростен. Дори невръстно дете би се справило с това. Освен това един гардероб с плъзгащи врати изглежда доста по-стилно и елегантно. Не на последно място разбира се са и иновациите, които съвременните мебелни фирми предлагат. Тук визираме качествените и здрави системи в механизма, както и разнообразието от използвани материали.

Не са малко родителите, които предпочитат да закупят гардероб с точно такива плъзгащи врати. Сигурно можете да си представите какъв хаос настава, когато децата се отдадат на игри и пакости. Подът е постлан с разпилени играчки. Сега се опитайте да отворите гардероб обикновени свободностоящи врати. Задачата не е особено лесна нали. Ето затова плъзгащите врати са доста удачен и по-желан вариант.

[click to continue…]

{ Comments on this entry are closed }

Двукрилни гардероби

от Даяна на 22.12.2015

Двукрилни гардероби

Гардеробите са мебели, които имаш особено място в дома ни. Те не са просто необходимост. Във всяко едно жилище има поне по един. В зависимост от това дали жилището е достатъчно просторно или е по-малко и самите гардероби са с подходящи за тях размери. Най-масов такъв е двукрилният. Самото наименование определя това, че гардеробът е с две вертикални отделения. Този тип е подходящ а спални, детски стаи, офиси и други. Те заемат не чак толкова голямо пространство. Цената на която се предлагат е изключително достъпна за всеки потребител. Има варианти, чиито врати са свободно стоящи или пък плъзгащи. Вторите са много подходящи за тесни стаи.  Такава мебел е подходяща за дом с по-модерна визия и дизайн. Двукрилният  е желан поради това, че е функционален и удобен за употреба. Отговаря на потребностите на клиентите и можете да го позиционирате дори в гардероба. Често обаче клиенти предпочита да сложат такъв и в килера вместо типичните стелажи. Така инструменти и други вещи, които не се използват често са добре съхранени. Те могат да са високи, ниски, с по-голяма или по-малка дълбочина. Няма стандарт по който да се произвеждат. Всеки размер е такъв , какъвто клиента пожелае. За такива, които ще поставяте в спалня се предлагат и модели с огледални врати. По този начин спестявате пространство, което ще е необходимо за тоалетка например. Вариантите за вътрешно разпределение както  се подразбира е отделение с рафтове и такова с лост за закачалки. Разбира се винаги бихте могли да го промените по Ваш вкус и нужди. Някои клиенти избират и модели, които разполагат с чекмеджета. По този начин пък спестяват пари и пространство от скрин. Като цяло двукрилен гардероб – ЛениСтил с опростени и изчистени форми. Предлагат се обаче и такива, които са с разчупени и по-нестандартни визии и размери. Такива са например различната височина на вратите и други. Цветовете в които се предлагат на пазара са много разнообразни и съобразени с всички изисквания на потребителите. Има такива, които са с допълнителни декорации в контрастен от основният нюанс и други. Като подходящи за тези видова са материали като МДФ, ЛПДЧ, други видове лакирани или матирани повърхности. Възможни са и съчетания между видовете дървени плоскости.

Двукрилните гардероби са подходящи и за детски стаи. Производителите предлагат богата цветова гама подходяща като за момичета, така и за момчета. Освен цвета обкова също може да е с детски мотиви от любими анимационни филмчета.  Не рядко производителите наблягат и на декоративни елементи като допълнителни стикери , с които е украсен.

Дори и най-капризният клиент може да избере подходящ двукрилен гардероб за дома си и то на една доста прилична цена. Разнообразието е наистина голямо, но въпреки това има потребители, които искат нещо по-дизайнерско и уникално. Такива хора предпочитат да направят поръчка, която да е изпълнена и да отговаря на техните изисквания. Като допълнителен елемент, който се счита за екстра са и вътрешните осветления. Те са много удобни защото лесно можете да намерите това, което търсите ако е има добра видимост в гардероба.

Двукрилният гардероб винаги ще е на мода. Такава мебел е предпочитана и подходяща за всяко едно домакинство.

{ Comments on this entry are closed }

Трикрилни гардероби

Когато избираме гардероб за дома първото нещо, което взимаме по внимание е самият модел на гардероба. Дали да бъде с две, три, четири или повече крила. Нашите предпочитания са съобразени най-често с параметрите на помещението и от там колко свободно място можем да оставим за него. Принципно там се съхраняват вещи от най-различно естество. Основно това са дрехи, като блузи, панталони, бельо и други. Много такива обаче имат и лост за закачалки. Те са много удобни за поставяне на палта, ризи и други облекла, които няма как да сгънем и приберем в даден шкаф.  Когато помещението е малко не е желателно да слагате голям гардероб. Самата стая ще изглежда схлупена и обстановката ще е изключително тягостна. Тук подходящи са еднокрилни и максимум двукрилни такива. В тях ще можете да съхраните най –необходимите неща.

Но при по-просторни помещения спокойно бихте могли да поставите мебел, която да е с по-голяма вместимост. Предпочитан такъв е трикрилният. Възможностите тук за съхранение на вещи са доста по-добри. Освен дрехи бихте могли да приспособите и отделение за съхранение на обувки, друго за спално бельо например. Не на последно място ще отбележим и лоста, където ще окачите дрехи, които не ви е приятно да гладите при всяко обличане.

Всяка дама иска да има достатъчно място за да подреди дрехите си. Дори да ги сортира като такива за спорт, за работа или просто употребявани в ежедневието. Това лесно и бързо можете да постигнете ако разполагате с трикрилен гардероб. Той е една доста функционална мебел. Предпочитан е заради своята компактност и приспособимост към всякакъв тип помещения. Най-често го поставяме в детска стая, спалня, хотелска стая, дори и в офис с повече служители.  Този тип са изключително удобни и имат широко приложение. Имате лесен достъп до нещата, които търсите. Но за съжаление не е много подходящ за тесни и малки помещения. Така има опасност целият трикрилен такъв да заеме по-голяма част от него и почти да не остане място за останалите мебели, които сте имали намерение да сложите.

Още по темата за трикрилните гардероби…

{ Comments on this entry are closed }

Спален комплект - Версаче

Марката Версаче датира от 70 г. на миналия век. Тя е символ на лукс, изящество и стил. Първоначално основната дейност е свързана с модата, но в последствие символите, които се съдържат във всеки един модел навлизат и в други сфери на промишлеността като бижутерия, текстил и не на последно място мебелна промишленост.

Производителите на мебели Версаче предлагат наистина уникални и прекрасни модели, които придават индивидуалност на дома. Ценителите уважаващи марката имат възможност да и се наслаждават ежедневно и да се къпят в лукс и изящество. Когато говорим за спалня Версаче си представяме нещо наистина „уаууу“. Тук няма как да сложите само една мебел от марката, тя ще изгледа самотна и не на мястото си. Затова ще обърнем внимание на цялостно оборудване за тази стая.

Това е начин и клиентите да бъдат максимално улеснени и да получат една уникална обстановка и стилно излъчване.

Спалнята е Вашето лично пространство, в което намирате уединение и спокойствие. Но със спални комплекти Версаче наистина ще се чувствате като звезда.

Спалнята е изработена от качествени материали, които загатват и привличат внимание със специално гравираните елементи. Акцента е върху тъмните и тежки тонове. Но те не натоварват сетивата, а напротив обострят ги създават драматично и романтично настроение.

Спалният комплект Версаче е  обзавеждане за спалня обаче е за по-темпераменти личности. Такива, които винаги искат да бъдат в центъра на събитията и да са винаги забележими.

Спалният комплект Версаче включва легло, гардероб, скрин, тоалетка. Ако помещението е малко едва ли ще постигнете този артистичен ефект. Затова той се препоръчва за по просторни стаи. Леглото е широко и комфортно. В него се чувствате превъзходно и удобно. Блясъка и шикозния вид на тези комплекти са наистина страхотни. Идеята им е да привлекат вниманието върху себе си и да накарат обитателите да изживеят своят звезден миг.

Безпредметно е да коментираме качествените материали, от които са изработени спалните комплекти Версаче. Те са изпипани до най-малкият детайл. Предразполагат винаги за нещо незабравимо и разкошно.

Повече за спален комплект Версаче >>>

{ Comments on this entry are closed }

Кухня - поръчка онлайн

Въпросът сигурно Ви стряска. Действително днес вече човек може да закупи всичко онлайн, но пък кухня….дали не е прекалено оптимистично? Естествено, че не! Въпреки, че размерът наистина е от значение това не е ама ни най-малка пречка да поръчате и мечтаната кухня онлайн.  Когато клиентът е повече от сигурен какво желае и е наясно с изискванията, на които трябва да отговаря съответната мебел е повече от лесно да го направи по интернет. Така ще спести време и не по-малко средства. Животът ни е все по-забързан и времето не винаги стига за да осъществим проектите си в указаният срок. Ето затова можем да Ви улесним като спестим ненужното обикаляне по магазини и мебелни фабрики за да откриете това, което действително търсите.

Често препоръчваме на нашите клиенти да използват модулни системи за кухни, тъй като те са функционални и лесно биха могли сами да подредят и оформят кухненският кът. Разбира се тези системи са подходящи за помещения с правилни форми и достатъчно пространство, където да не се налага прекрояване и излишно претрупване. Още по-лесно и удобно е да поръчате онлайн кухня е когато сте напълно наясно и какви уреди ще вграждате. По принцип те са с размери по стандарт и по този начин съвсем безпроблемно можете да поръчате съответният шкаф за фурна, за съдомиална и други уреди. Единствено ще се наложи да се съобразите с вече поставените изводи за вода и контактите.

Да се поръча Кухня онлайн дава освен избор на подходящи модули имате и уникалната възможност да изберете материалите на вашата кухня по каталог, който е  изключително разнообразен откъм цветове и десени. Актуални са светлите тонове, съчетани с гръб от принт стъкло или пък друг материал по избор. Плотът на кухнята може да бъде в по-контрастен тон. Имате възможността да подберете също и с каква дебелина да бъде. Предлагат се и кантове , които са в същите цветове като ЛПДЧ-то и са един наистина прекрасен завършек на цялостната визия. Изберете наистина качествен и устойчив на употреба материал, защото това ще е и признак на това, че кухнята ще Ви служи по-дълго време.

Прочетете цялата статия >>>

{ Comments on this entry are closed }

Шкафове за кухня

Ще Ви дадем идеи, които могат да помогнат в организирането и реда в кухненския бокс, благодарение на модулните модели.

Без съмнение модулните кухни са с предимство, заради това, че могат да се разместват. За да освободите място от плота в кухнята бихте могли да поставите няколко рафта на стената. Монтирайте ги с помощта на дюбели и винтове. Закрепете ги здраво. Разположете ги на различна височина за да придадете раздвиженост в помещението. Съобразете се ако имате, обаче, кухненски шкафове. Спокойно можете да поставите върху вече инсталираните рафтчета различни по големина буркани за подправки. Освободете плота от чашите за чай. Подредете ги върху рафтовете. Ето отново освободихте плота от неща, които заемат място. Солница, захарница, кутията за кафе сложете и тях, раздвижете ги по Ваш вкус и така, че винаги да са под ръка. Двойно по-функционален ще стане рафта, ако закачите кукички, на които да окачите сет с различни прибори или кърпи.

Всички почистващи гъбички, торбички, ръкавици бихте могли да прикрепите с помощта на закачалки. Поставете ги от вътрешната страна на шкафовете и така максимално ще усвоите вътрешността им. Ще бъдат прибрани и няма да създават хаос върху плота на кухнята Ви. Всички самозалепящи се или магнитни закачалки, които сами па себе си не са скъпи и доста достъпни имат многофункционална значение. Всички дребни нещица, които използвате във всекидневието си поставете на тези закачалки. Ще се смаете от това колко много неща ще съберете там и колко много свободно място ще имате. Ако ви потрябват още, то Модулни шкафове за кухня можете да намерите навсякъде и дори да ги закупите едно по едно.

За всяко помещение са подходящи мебелите с правилни форми, например квадратни. Това е класическа форма, която се вписва навсякъде и винаги изглежда модно и стилно. Един  такъв комод поставен във вашата модулна кухня би побрал доста неща, както и би освободил доста място от плота на Вашата кухня. Уреди като миксер, пасатор, кухненския робот, сокоизстисквачка и други, които използвате в ежедневието си спокойно ще поберете тук и няма да се налага винаги да ги размествате от плота, докато използвате този, от който се нуждаете в момента.

Вижте останалите наши съвети за просторна кухня и избор на мебели…

{ Comments on this entry are closed }