март 2016

Дамски слънчеви очила

Основен летен аксесоар без който не излизаме от дома са слънчевите очила. Факт е, че дамите са по-капризни по отношение на това какви очила ще сложат. Те трябва да са модерни, актуални за съответния сезон и не на последно място да осигурят безопасност на очите ни. Но какво трябва да знаем за дамските ни очила преди да се втурнем да купуваме най-новият излязъл на пазара модел.

Идеята да се слагат слънчеви очила датира още по времето, когато в Китай съдиите са слагали затъмнени такива за да прикрият емоциите си и да не показват лично отношение към воденият от тях процес. С развитието на новите технологии в САЩ за въздушните сили за създадени модели, специално насочени да предпазват очите на пилотите от силните слънчеви лъчи по време на полет. Особено през лятото слънцегреенето е много силно и без предпазване на очите ни има много голяма опасност да се получат изгаряния на слабо защитените зони, в случая очите ни, които са доста чувствителни. Затова и днес основното , което гледаме при избора на дамските слънчевите ни очила е дали имат достатъчно висока защита от ултравиолетовите лъчи. Тяхната роля е променят и балансират напрежението от ярката светлина и по този начин да се нормализират образите, които възприемаме.  За да сте максимално сигурни в това е желателно да бъдете наясно и кои цветове на стъклата каква защита биха могли да осигурят. Какви стъкла да не купувате – забравете виолетовите! Да, супер модерно и екстравагантно при дамските модели очила , но в никакъв случай няма да действат предпазващо за очите Ви. Те дори имат свойството да засилват ултравиолетовото лъчение и така си гарантирате увреждане на зрението.  Розови дамски очила по същият начин са аналогични на виолетовите. Като тук трябва да споменем, че има и изключение.  Зависи от степента на затъмненост на очилата и това дали са ярко или балансирано розови. Но независимо от това те също не биха били достатъчно надеждни за да защитят зрението Ви. Така, че е желателно да отпаднат като вариант за избор. Освен да ги използвате в по-мрачни дни, а не при ярко слънце и то като моден аксесоар, а не като вид защита. Жълтите са много модни, но отново не са вариант. С такива стъкла на слънчевите очила по –вероятно е да почувствате много бързо умора, отколкото да постигнете положителен резултат. За слънце не са препоръчително, но пък можете да ги използвате при по-мрачно време като розовите. Дори специалисти биха Ви казали, че можете да ги използвате при нощно шофиране, защото могат да намалят отблясъците от фаровете на отсрещно преминаващите покрай Вас автомобили.

За максимална защита цветовете, които имат добри показатели и свойства са сиви, кафяви, зелени стъкла. Те такива неутрални нюанси, които имат функцията да балансират и затъмняват образите, както и да не пропускат ултравиолетовото лъчение да попадне върху очите Ви. Като цяло те имат доста успокояващо действие върху очите ни не се усеща това натоварване, при което инстинктивно присвиваме очи.

Много е важно какви ще са дамските ни слънчеви очила и по конкретно с какъв цвят ще са стъклата за да си осигурим една добра защита.

{ 0 коментара }

Очила маска

С наближаването на така мечтаното от всички нас лято започваме да се подготвяме с нов бански, модни обувки, аксесоари. Ако желаете да сте неотразими и забележими на плажа следва добре да се погрижите за това. Освен като задължителен аксесоар без който не излизаме от дома особено през лятото, слънчеви очила маска са и начин да се погрижим за нашето зрение.  Предпазните мерки са задължителни на плажа, защото едва ли чадърът, по който ще настаните ще успее да се Ви предпази от вредните ултра виолетови лъчи. Не е случайно също така , че носите със себе си и слънцезащитен крем, с който покривате цялото си тяло.

Модел маска е много подходящ за ежедневието.  Отнасят се към спортно елегантните модели и са много подходящи при спортуване и шофиране.С този модел можете да сте сигурни, че винаги ще бъдете в модните класации, тъй като са доста универсален и използван вид очила. Наричат се маска поради формата си. Те обхващат очите ни от всички страни и доста наподобяват маската на Зоро. Почти всяко лято те са абсолютен хитов модел слънчеви очила и имат своите почитатели и обожатели между жените и мъжете. Не бъдете само модерни, но и се уверете, че по този начин се грижите за очите си, които са доста уязвими и ако излагате често на подобни атаки можете да си навлечете нежелани реакции.

Не е важна само формата на очилата, а техните стъкла и каква защита осигуряват. Едни от най-атрактивните очила маска са със стъкла огледално цветни. Принципно огледалните такива са подходящи за спортните модели очила, за хората които са уверени в себе си и имат високо самочувствие. Цветовете в случая могат да са различни – от жълто до черно. Само ще отбележим, че когато избирате модел маска с цветни огледални стъкла тези, които са в розово и жълто не могат да защитят максимално очите Ви.

Прочети цялата статия…

{ 0 коментара }

Очила тип маскаОще с настъпването на пролетта започваме с подготовката на нашият гардероб за лятото. Интересуваме се от актуалните модели, цветове и модни линии, които ще са хитови през новият сезон. С проблясъците на първите ярки слънчеви лъчи инстинктивно посягаме към слънчевите очила. Вероятно и Вие имате няколко модела, които редувате в зависимост от това какво облекло сте сложили за съответния ден. За някои хора, като ВИП личности носенето на слънчеви очила е почти целогодишно. За тях е важно да бъдат леко загадъчни или пък да прикрият част от самоличността си,която не биха желали да е публично достояние. Суетата обаче не е характерна само за звездните личности. И обикновените хора желаят да изглеждат добре и да са крак с модата с нови слънчеви модели.Това са Очила тип Маска – стил и винаги на мода!

Реално съществуват няколко класически модела, които всяка година са актуални и модерни. Вероятно заради това, че при различната форма на лицето ходят и различни рамки това е абсолютно нормално.  Единодушни са обаче всички, че модел „маска“ ще е на мода и този летен сезон. Самият модел е по-скоро мъжки тип аксесоар. Наподобява маска на моторист и целта е да се прикрие по-голяма част от лицевата част( както при любителите на бързите скорости, които за да предпазят лицето от „ударите на въздуха“ слагат каски). Като цяло се отнася към спортните модели. Представете си мъж в костюм с такъв тип очила маска. Положението е повече от трагично, че дори комично. За да направите впечатление с такъв вид слънчеви очила съобразете и облеклото си. Всеки детайл е от значение-съветват специалистите.

Очилата тип маска за много от Вас са моден аксесоар, но имайте предвид, че създателите на този модел са имали друга цел (освен тази) – да предпазят изцяло зрението. Не е случайно, че стъклата продължават и към страничната част на очите ни и към периферното зрение.  Тук всъщност къде свършват стъклата и къде започва рамката няма как да определите, те са едно цяло. Дори използваният материал е един и същ. Това е начин окото да бъде защитено не само в предната си част, но и в страни. Ширината на рамката е достатъчна за да предпази окото от проникването на светлината и силните отблясъци. Много дизайнери ги отнасят към графа – слънчеви такива без рамка.

Виж останалата част от статията…

{ 0 коментара }

krugli-ochilaЛицето и неговата форма са определящи за това какви очила са подходящи за нас. Друг фактор е големината на очилата и рамките им. В зависимост от това и колко е голямо лицето ви се определя и съответният тип слънчеви очила, които вероятно Ви ходят. За да се определи към коя категории лица се отнася вашето следва да разделите лицето си вертикално на три части. Най-горната включва челото, средната очите, а долната устата и брадата.

Като цяло има няколко класически модела, които винаги са определящи за модните тенденции през даден сезон. Почти всяка година има такъв, който е начело и всички останали са тези , които са негови подгласници. В днешната статия ще разгледаме кръгли очила. Голяма популярност имат този модел слънчеви очила от времето на легендите Бийтълс. Тогава кръглата форма на очилата (диоптрични и слънчеви) набира бързи обороти и е едни най-купуваните модели. Понякога рамката е супер тънка и символична или пък по-дебела, но в различни цветове. Модерни и актуални до днес тези кръгли форми при слънчевите такива са подходящи за определен тип лица. Като аксесоар те се отнасят към по-спортния и ежедневен стил. Много знаменитости и познати лица от шоубизнеса са върли почитатели на тези очила.

Хора с квадратна до кръгла форма на лицевите параметри са подходящи именно този тип. Тъй като те не заемат голяма част от лицето, а единствено очите балансът между форма на лицето и очила е много пропорционална. Те са един прекрасен аксесоар за дамите, които обичат да са забелязвани и уникални. Те са в ретро стил. Но за сметка на това актуални и днес. Много интересни факти сочат, че успешно прикриват някои недостатъци, които „избледняват“ на  фона на кръглата им форма. Това е сочена като една от капризните лицеви форми и въпреки това този модел много добре пасва върху него.

Прочети повече за кръглите очила…

{ 0 коментара }

Слънчеви очила авиаторМодата е толкова динамична, че всеки сезон за да сме актуални подменяме част от гардероба си. Същото се отнася и за аксесоарите които носим, в частност слънчевите очила. Но независимо от това, за да подберем такива аксесоари е желателно да се съобразим с някои наши физически данни. Не всичко, което последен писък на сезонната мода е подходящо и за нас. Възрастта, формата на лицето, височината са само част от факторите, които определят това. Дори шикозни и стилни очилата може да не ни стоят добре, както на нашата приятелка например. При тийнейджърите това да са супер модерни и актуални е изключително важно. Но понякога в стремежа си да са много „яки“ ефекта, който се получава е обратен и визията им граничи с нелепост.

Очила авиатор са доста класически модел, който принципно не слиза от подиумите. Те са такива, че прилягат на поти всяко лице и стоят наистина добре. Моделът принципно е унисекс, въпреки че се определят някои модели като дамски или мъжки, но основно се различават по декоративните елементи в рамката, но не и по формата на стъклата.  Като цяло самото им наименование ги определя като очила, които се използват при пилотиране. Тяхната история е доста интересна.

Факти сочат, че още китайските съдии пред четиринадесети век са слагали стъкла, специално затъмнявани чрез пушек. По този начин те прикривали личните си емоционални преживявания от процеса, който водели за да имат по-голяма тежест и обективност излагането на различните предоставени доказателство. Следва период на развитие при диоптричните. Тогава медицината започва да прилага методи за корекция на зрението именно с лещата. Сигурно се сещате за тези, които са само от с едно стъкло, закачено за метална , тънка верижка.  Или пък такива, които са поставени на елегантна дръжка, те били по-подходящи за дамите. Историческите филми често показват такива. Малко по-късно Джейм Ейскоу прави вероятно първите опити за затъмняване на стъклата в синьо-зелен цвят. Тук обаче той използва опита си върху стъкла, които са увеличителни и не са за защита от слънчевите лъчи , а са по-скоро насочени към зрителните недостатъци, отколкото като очилата като аксесоар.

Прочетете повече за очилата авиатор…

{ 0 коментара }

Същност на климатика

от Даяна на 05.03.2016

Климатици

В търсене на решение на температурните колебания, повечето домакинства си закупуват климатик. Някои хора смятат климатика за лукс, но за повечето той си е чиста необходимост. Нека сега Ви представим някои важни неща за този така незаменим уред.

Нека първо започнем с едно кратко представяне на това – какво всъщност представлява климатика?

За климатици започва да се говори още през миналия век. От появата си през 1908 г. досега климатика силно еволюира.  Дефиницията, която създателя Willis Carrier дава за климатик е следната:

  • Уред, който поддържа подходяща влажност във всички части на сградата;
  • Освобождава въздуха от прекомерната влажност през определени сезони;
  • Осигурява постоянна и надеждна вентилация;
  • Ефективно отстранява от въздуха – прах, замърсяване и микроорганизми;
  • Ефективно охлажда въздуха през определени сезони;
  • Затопля или подпомага затоплянето на помещението през зимата;
  • Уред, който е не само достъпен от финансова гл.т., но и лесен за поддръжка.

Основната задача на всеки климатик е да преобразува въздуха в помещението и да осигури желаната температура.

В сравнение с повечето печки и други отоплителни уреди, климатичните системи са сложно конструирани, и тяхното функциониране зависи от множество фактори и условия. Всеки климатик функционира посредством точно определено количество хладилен агент и ако то не е достатъчно, климатика няма да функционира. Ако например вратите и прозорците в помещението са отворени, климатика Ви също няма да може да функционира правилно и да се справи с преобразуването на температурата на въздуха. Ако зарядът на хладилния агент в системата изтича навън, това понижава капацитета на цялата система. Когато някое от условията се промени, системата започва да създава проблеми.

Ако искате климатика Ви да функционира добре и в продължение на дълги години е добре да полагате необходимите грижи за това. Добре е още в момента на покупката да съобразите квадратурата на помещението с мощността на уреда. По този начин Вие ще сте взели едно разумно и икономически изгодно решение.

{ 0 коментара }

Левзеята се определя от специалистите като средство за лечение на редица заболявания. Мястото където тя се среща са високите сибирски планини. Заради високата и енергизираща сила много билкари се опитват да култивират растението и да го пренесат в други точки на света за да бъде тя по-полезна и достъпна за повече хора. Често левзея се бърка с друга не по-малко полезна билка , а именно магарешкият бодил. Ползите и от двете растения са много ценени. Магарешкият бодил се използва,за профилактика на заболявания като цироза, алкохолизъм, намаляване на висок холестерол, ракови заболявания. Това растение е доста популярно и вирее в България. Разликата му с левзеята е, че нейната родина са районите на Русия, Монголия и Китай. Правят се много анализи за адаптиране на тази ценна билка към почвените условия у нас. Фармацевтични компании и научни институти са особено заинтересовани левзея да може да бъде отглеждана и при нашите климатични условия. Лечебните вещества , намиращи се в корените и са естествен и натурален продукт, с който много болести на нашето време успешно се лекуват.

Наскоро дори попаднах на статия, която определяше левзея като новата виагра. Растението, което е открито именно след проучване на размножителният период на елените дава полова издръжливост и усилва сексуалното желание.Вероятно това е и причината ензимите, които действат върху тези хормони да намаляват и стреса и депресивните състояния. Повишава ефикасно активността и кръвообращението. Растението се смята за рядко ендемално.

Виреещо при екстремни условия високо в планините то синтезира ензими, които управляват неговата жизнеспособност.  Точно тези съединения са водещи при лечението на заболявания като проблеми при сърдечно съдовата система, хормонални проблеми, имунитет, репродукция. Лечебните свойства на растението се използват още древната китайска медицина. Хипотези също така сочат, че монголската войска на Чингиз Хан е била изключително издръжлива благодарение на корените на растението. До днес тези култури употребяват левзея и я разпространяват и в други култури.

Прочетете цялата статия + Клип >>>

{ 0 коментара }

Когато купуваме нещо за себе си или подаряваме подарък винаги търсим символиката в дадената веща. Всичко около нас има значение за бита и начинът ни на живот.  Аксесоарите са тези, които също носят определено въздействие върху нас и околните. В нашият сайт тук ще откриете уникални часовници и очила, които придават стил и елегантен вид за него и нея.

Дамските часовници са носени повече като бижу, отколкото като аксесоар, който да носим за да се информираме за времето. Дизайнерските часовници са един прекрасен подарък, който би зарадвал всяка дама за предстоящите мартенски празници.  Те могат да се превърнат в повод да кажете нещо наистина значимо с подаряването на именно такава вещ. Не случайно се смята, че когато мъж подарява на партньорката си часовник това е знак, че желае времето от тук нататък да бъде прекарано именно с тази жена. Символиката тук се изразява в изграждане на дълга и успешна връзка. Модните тенденции правят този тип аксесоар един доста универсален подарък. Той е един прекрасен завършек на всеки стилен тоалет. Много елегантен и шикозен е дизайнът на дамските. Те са истинско бижу, което ще Ви накара да ахнете. Независимо от това, че има доста негативни суеверия относно получаването на такъв подарък това не е основание да не правите такъв. Предлагат се спортни, ежедневни и елегантни модели. Съобразете със стила на човека, на който ще подарявате. Така той ще бъде удовлетворен и доволен от получаването на подобен подарък. Изненадата ще бъде наистина приятна, уверяваме Ви. В ExessWatches.com ще откриете модели, които не са просто вещ, с която измервате времето. Часовниците са уникален и престижен аксесоар, който всеки желае да притежава.

Прочети останалата част от статията >>>

{ 0 коментара }