ноември 2016

osvejavane_matrak

За да направим така, че в леглото ни да е удобно, да заспиваме по-лесно, да се унасяме приятно след тежкия работен ден, когато почивката е единственото лекарство от умората и стреса, а също така и да си гарантираме сладки сънища и прекрасно събуждане на по-свежото и мъдро утро, в което да се чувстваме енергични е добре да положим конкретни усилия. Но с купуването на матрак и с подбирането на правилните аксесоари като приятни на допир спално бельо и завивки и възглавница, която да пасва конкретно на вашите стави и телосложение, задачата ви съвсем не е приключила. Напротив – от тук насетне идват грижите, най-вече за вашите матраци. Нали нямате намерение да купувате нови матраци всеки месец? И нали нямате намерение да ги похабявате още докато не са изцяло ваши. В крайна сметка, както и с всичко друго, днес дори и матраци вземаме на кредит и самите матраци на изплащане съвсем не са лоша идея, защото този начин на просрочено плащане ни дава възможност, без да имаме много налични средства, да си позволим по-скъпа и наистина заслужаваща си инвестиция.

Същевременно, съществуват някои хитринки, които могат да ви помогнат да освежите своите стари матраци. Ето какво да направите, за да ви служат те още дълги години и след продължителна употреба да са като чисто нови матраци:

Обмислете варианта за закупуване на топ матраци

Това е идеалният вариант, ако вашите стари матраци са наистина в окаяно положение, но нямате достатъчно средства, за да си купите нови матраци. Топ матраци се поставят директно върху вашите стари матраци. Те придават двойно повече комфорт, намаляват усещането за вдлъбнатини, осигуряват нова повърхност, която по ваш избор дори може да е ергономична или антибакатериална – например с примеси на уникалното лековито растение алое вера.

Професионално почистване

Досега може успешно да сте използвали бабешките методи за дезинфекция като сухо почистване със сода и изсмукване на микробите с прахосмукачката, леко навлажняване с препарати за универсални почистващи нужди, оцет или смес с лимон за приятна миризма, а също така лавандулов спирт за по-упорити петна, но дори еднократното, веднъж осигуреното професионално почистване ще даде сериозни резултати и разликата в усещането да спите върху своите стари матраци ще бъде очевидна. Така е, професионалното почистване не е особено евтино, но затова пък то си заслужава като ефект, а освен това е в пъти по-евтино от покупката на нови матраци, не мислите ли?

И все пак, купуването на матраци на изплащане рано или късно може да бъде единствената добра алтернатива за вас

Когато установите, че вече няма какво толкова и ефикасно нещо да направите за своите стари матраци, помислете си: като си купите нови матраци ще ви струва пари, но пък удоволствието да се наспивате е безценно, нали? Затова, за вас е добър вариант за размисъл да си купите матраци на изплащане. В повечето магазини за мебели или специализирани места за матраци ще намерите тази опция. Попитайте и своя редовен дистрибутор на аксесоари за сън дали предлага качествени матраци на изплащане още днес!

{ 0 коментара }