Египет – 5 причини да го посетим задължително

от Dimitur Georgiev на 12.08.2019

Оферти за екскурзии в Египет с Travo.bgЕгипет е страна, която почти всеки любител на пътешествията мечтае да посети. Разположена в североизточните части на Африка, страната предлага едно съчетание между природни, антропогенни и климатични особености, които я правят рай за почиващите.

Тук идват посетители от близо и далеч. За европейците Египет е най-близката наистина екзотична дестинация, а за хората от другия край на света е място, което си струва да прекарате десетки часове по летища и самолети, само и само за да се докоснете до очарованието на страната. Днес от сайта за почивки и екскурзии Travo.bg ни предлагат 5 неща, които да аргументират разходката ни до Северна Африка и по-конкретно до Египет.

1. Градове, култура и история

Египет се приема за една от страните с най-древна история и култура. Тук е процъфтяла една от най-древните познати ни цивилизации. И до днес се възхищаваме с неприкрито удивление на такива чудеса на човешкия гений, каквито са египетските пирамиди и статуята на сфинкса.

Ето защо не е изненадващо, че страната предлага и удивителни градове, всеки от които със свое уникално и неповторима усещане и атмосфера. При всички положения трябва да помислите да посетите поне един от тях, а оферти за това можете да откриете изключително много в Travo.bg.

2. Кайро

Първото нещо, което забелязвате когато се появите за първи път по улиците на Кайро, това е лудостта, която обхваща този пулсиращ мегаполис по време на пиковите часове.

След като като преодолеете първоначалния почти парализиращ шок от хаоса навсякъде около вас и започнете да се чувствате удобно, всъщност виждате, че не е толкова трудно да навигирате през огромния трафик и тесните улички.

Бързо виждате, че столицата на Египет е изпълнена с характер и с гордо чувство за история. От пирамидата Саккара до пазара Хан Ел Халили, пътуването през Кайро ще ви остави с трайно впечатление, което ще помните цял живот.

3. Луксор

За повечето пътешественици добре поддържаните гробници в Долината на царете и близкият храм на Хатшепсут са най-важните моменти от посещението в Луксор. Тази долина, разположена на западния бряг на Нил, е известна като главното място за погребение на фараоните от 16-ти до 11-ти век пр. Хр.

4. Александрия

Като дом на една от най-легендарните библиотеки, европейска елегантност и усет за финес, Александрия е оживено средиземноморско пристанище и вторият по големина град в Египет.

Основана е през 331 г. пр.н.е. от Александър Велики, днес тя е аристократичен пример за средиземноморски град, в който ще намерите кафенета, римски останки, Катакомбите на Пес Шуккафа, както и безкрайни пясъчни плажове.

5. Червено море

След като сте прекарали малка част от времето си в тичане между десетки впечатляващи храмове и исторически музеи, ще трябва да си вземете и кратка почивка.

А какво по-добро място за това от бреговете на Червено море? Най-добрите места за това са известните със своите плажове и луксозни хотели Шарм ел Шейк и Хургада, както и малкото рибарско селище Дахаб.

В Дахаб ще откриете прословутата Синя дупка, ще имате възможност да пазарувате на на някой от местните пазари (ако сте пропуснали тази възможност в Кайро) и ще можете да посетите бедуински ресторанти с морски дарове.

От своя страна, в Шарм ел Шейх и Хургада трябва да имате само набор от удобни бански костюми, плавници и шноркел, тъй като тук животът буквално преминава около пълните с коралови рифове чисти води на Червено море.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация