Офис столове: 10 златни правила при избора им

от Dimitur Georgiev на 31.07.2019

Качествени офис столове от Антарес БългарияИзборът на качествени офис столoве през последните няколко години се оказва наистина сложна задача, заради това, че на пазара се предлага преливащо разнообразие от какви ли не модели, сред които да избирате.

Ако искате да инвестирате парите си в покупката на наистина ценна и неповторима мебел, то най-добре да се придържате към изброените по-долу 10 златни правила, които ще ви съдействат за това да си доставите нужните комфорт и удобство по време на работа.

Нека не забравяме, че една значителна част от гражданите днес прекарват по-голямата част от времето си седнали зад бюрото в офиса и това често води до болки и схващания в областта на врата, раменете и гърба.

Често пъти този дискомфорт бива причинен от зле направения избор на стол. Надяваме се съветите, които ще споделим с вас, да ви помогнат и да инвестирате в покупка на фантастична мебел, която знае как да се грижи за работещите в офис граждани.

Избирайки подходящ за вас самите стол, то вие действате в посока подобряване на здравословното си състояние, което е нещо изключително важно и вие в никакъв случай не бива да го подценявате, ако искате да се чувствате жизнени и свежи дори след тежък и изморителен работен ден.

Важни критерии, на които офис столът трябва да отговаря

1.Краката на земята

Ако сте в седнали положение, то краката ви трябва да са стабилно стъпили на земята. Това е едно от нещата, които в никакъв случай не ви съветваме да пренебрегвате. Винаги следете за това и ако столът, който сте решили да закупите, не позволява да регулирате височината на седалката, то най-добре насочете вниманието си към друга подобна мебел, предлагаща ви такава опция.

2. Ергономия

Добрият стол трябва да разполага с ергономични елементи, които да подпират плешките.

3. Лумбална опора

Лумбалната опора е много важна характеристика и е добре столът, който смятате да закупите, да я притежава. В противен случай ви съветваме да си осигурите допълнителна възглавничка, която да замества именно тази характеристика.

4. Измерете пространството

Измерете предварително мястото зад бюрото, така че самата мебел да може спокойно да влиза под него, без подлакътниците да пречат.

5. Подлакътници за всеки ръст

Регулируемите подлакътници са едно от десетте важни правила, които не трябва да подценявате.

6. Стойка

Когато сте в седнало положение, то ъгълът при лакътя трябва да е на 90 градуса, а самите пръсти да сочат клавиатурата на работния ви компютър. Когато облягате лактите са на подлакътниците, то раменете трябва да са отпуснати така, че да не усещате никакъв дискомфорт.

7. Разположение на краката

Ъгълът между бедрата и подбедриците трябва да е 90 градуса.

8. Седалката

Винаги дълбочината на седалката трябва да е идентична с дължината на самото бедро.

9. Наклон

Добре би било седалката да разполага с регулируема част за наклон, за да е удобна в различни случай от ежедневието.

10. Цена & Гаранция

Не забравяйте, че ако инвестирате 100лв за офис стол, то получавате стол за 100лв, а не за 500лв – няма сценарий в живота, в който да се случва обратното, защото безплатен обяд няма. В крайна сметка и гаранцията спрямо цената следва да бъде адекватна като например при професионланите офис столове на Антарес България, които са с 5 години гаранция

Надяваме се да сме ви били наистина от полза и с наша помощ скоро да успеете да си осигурите перфектния  офис стол. За да избегнете неприятното търсене сред множеството магазини, то ние ви предлагаме да посетите онлайн магазина на Антарес България – място, където си заслужава човек да инвестира своите пари.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация