Пъзели – плюсове и минуси от подреждането им

от Dimitur Georgiev на 30.07.2019

Пъзел с всички държави от Malchugani.com

Съществува една игра, която се оказва предпочитана както от момченцата, така и от момиченцата. В един момент те остават настрана количките и куклите и се заемат с онова занимание, за което в никакъв случай не бихме могли да кажем, че е губене на време. Дори напротив. Подреждането на пъзел е един от най-добрите и истински учители. Освен това тази игра е в състояние да събере на едно място цялото семейство и да превърне сглобяването на отделните части в истинско забавление.

В тази статия сме си поставили за цел да изтъкнем както плюсовете, така и минусите при подреждането на детски пъзели. Истината обаче е, че минуси почти не съществуват. Затова смятаме да насочим изцяло вниманието си върху положителната страна, а ако остане време, както се казва, ще отделим няколко реда и за негативната страна.

Детски пъзели – защо са добра идея

Това е творческа игра, която изисква всяка една отделна плочка да се сглоби така, че да изобрази картинката, показана върху кутията. Съветваме всеки млад и начинаещ родител да забрави за всички онези видео игри, таблети, телефони и телевизори. Постарайте се да осигурите на вашето мъниче поне няколко пъзела, които, без да подозирате, ще способстват за подхранване на неговото въображение.

За да се развива едно дете, то от първостепенна важност е мисловната му дейност да бъде непрекъснато ангажирана. Чрез сглобяването също така се развива и логическото мислене, както и способността да се съсредоточава, нещо, от което много родители се оплакват. Друга важна последица е развиване моториката на движението.

Когато детето ви е твърде малко, то тази игра не би могло да я играе самостоятелно, затова и вие трябва да се включите. А какво по-забавно за едно хлапе да играе заедно със своите родители, да го насърчават, да му помагат и заедно да релаксират.

Чрез подреждането на детски пъзел у дома или на друго място, вие, без да подозирате, предавате знания на своето мъниче и то чрез забавния начин, предоставен от образователните детски играчки. А какво ще кажете за радостта от приключването на поставената задача?! Истинска наслада и едно незаменимо преживяване.

Когато избирате игра за своето дете, то не бъдете твърде строги и критични. Помнете, че до 4 годишна възраст образното мислене не е до толкова развито и твърде вероятно отрочето ви да не съумее да се справи само. Изберете му пъзел, който не би го затруднил толкова много, така че самият играч да се почувства победител след успешното му сглобяване.

Що се отнася до отрицателната страна от реденето на пъзел, както споменахме и по-горе, тя наистина се губи някъде в пространството. Единствено съветваме родителите на по-малки деца да внимават малчуганите да не погълнат някоя от частите. Не оставяйте току-що проходилите мъници без надзор, ако в ръчичките им сте подали пъзел.

Изберете най-цветната игра, съберете се цялото семейство и се отдайте на час – два забавление, смях и релакс. Това е всичко, което можете да спечелите от самото подреждане.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

{ 0 коментара… добави един сега }

Оставете коментар

Предишна публикация

Следваща публикация